Electric Heroes: vier elektrische scooters weggegeven

Kim Bennis is één van de vier winnaars van de campagne Electric Heroes. Donderdag 14 juni ontving zij uit houden van wethouder Job Dresden een elektrische scooter.

Op donderdag 14 juni was de afsluiting van de campagne Electric Heroes. Op deze dag trok een karavaan door de regio en reikte de prijzen uit aan de winnaars. Er werden vier elektrische scooters weggegeven. Bart Broeders uit Leiden, Kim Bennis uit Hazerswoude-Dorp, Jasper de Laet uit Alphen aan den Rijn en Leonie Kronenburg uit Sassenheim waren de gelukkige winnaars. Zij ontvingen een scooter uit handen van wethouder van Milieu Job Dresden.

In de maand april konden jongeren uit de regio een aantal dagen een elektrische scooter testen en winnen. De testrijders legden hun ervaringen vast in een Youtube-filmpje. Hier konden andere jongeren op stemmen. In totaal is er meer dan vierduizend keer gestemd. De tien filmpjes met de meeste stemmen zijn door een jury beoordeeld. Jasper de Laet was met 344 stemmen de publiekslieveling, de jury koos hem en Bart Broeders (213 stemmen) als winnaars. Hun filmpjes worden door de jury geroemd omdat deze andere jongeren het beste laten zien dat de elektrische scooter een zuinig, stil en schoon alternatief is voor de benzinescooter.

Stemmen

Kim Bennis en Leonie Kronenburg hebben beiden gestemd op één van de filmpjes. Uit de bijna vierduizend stemmers zijn zij de gelukkigen die een elektrische scooter winnen. De filmpjes van de winnaars, en de andere inzendingen zijn te zien op www.electric-heroes.nl.

Met Electric Heroes stimuleren de Omgevingsdienst West-Holland en de gemeenten uit de regio elektrisch rijden onder jongeren.

Bron: Dichtbij - Groot-Leiden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven