Supermarkten uit de buurt fêteren 18 prijswinnaars

Eerste Willem&Drees Boergondisch feestmaal culinair hoogstandje

Zaterdag 16 juni jongstleden beleefde landgoed de Olmenhorst de première van Willem&Drees Boergondische feestmalen die dit jaar door heel Nederland gehouden gaan worden. Dertig gasten, onder wie achttien prijswinnaars, dineerden aan chique opgemaakte lange tafels onder een landelijk afdak in de biologische kersenboomgaard. Chef-koks kookten op locatie de sterren van de hemel met ingrediënten rechtstreeks afkomstig van boeren uit de buurt en met het overheerlijke fruit van het landgoed.


Boergondische gift van supermarkten

Willem&Drees brengt verse groente en fruit van boeren uit de buurt, zoals het fruit van de Olmenhorst, zo naar de supermarkt. Coop-supermarkten uit Rijssenhout, Haarlem en Delft en C1000-supermarkten uit Oegstgeest en Leiderdorp fêteerden hun klanten met 18 gratis plaatsen voor dit evenement. Dertig gasten in totaal gingen met Willem&Drees de boer op. Fruitteler Florian de Clercq nam de gasten mee voor een rondleiding door de boomgaarden en over het landgoed, waarbij hij uitgebreid vertelde over de biologische fruitteelt. Chef-koks bereidden vervolgens live in de boomgaard een seizoensverrassing. Gasten genoten aan de rijk gedekte tafels van een viergangendiner, daarbij ook geestelijk gevoed door een smakelijke uitleg over de herkomst van de ingrediënten.Opmerking van gast: "Bedankt voor deze super gezellige avond nog, we hebben genoten, enerzijds van het gezelschap, anderzijds van een culinair hoogstandje."

Lekker van dichtbij

Het Boergondisch feestmaal is een campagne om 'lekker biologisch van dichtbij' te promoten. Met deze campagne prikkelen biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische Infocentra en Willem&Drees mensen om zich vaker te laten (ver-) leiden door het aanbod aan verse, seizoensgebonden en vooral lekkere producten van 'biologische boeren uit de buurt'.Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op www.vaneigenerf.nl.

Aanvullend op het Boergondisch feestmaal openen ruim 150 biologische boeren hun deuren voor het publiek op zaterdag 23 en zondag 24 juni aanstaande. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven