Biobest exporteert als eerste bedrijf hommels naar China

Biobest, wereldwijd actief in de productie en verkoop van hommels voor biologische bestuiving, verkondigt met trots de ondertekening van een protocol tussen Chinese en Belgische autoriteiten voor de export van hommels naar China. Hommels zijn een 'high-tech' agrarisch exportproduct, cruciaal voor de bestuiving van allerlei commerciële gewassen en ze zijn in staat om de opbrengst met maar liefst 30% te verhogen. Biobest heeft ondertussen meer dan 25 jaar ervaring en is wereldwijd bekend als een belangrijke pionier in de biologische oplossingen voor een duurzame gewasbescherming.

Biobest is overtuigd van het enorme marktpotentieel voor hommels op de Chinese markt, dankzij het groeiend bewustzijn van de Chinese consument over de voedselveiligheid en de inspanningen van de Chinese overheid bij het bevorderen van de landbouw en meer in het bijzonder de beschermde tuinbouw.

Jean-Marc Vandoorne (CEO Biobest Group) verklaart: "Dit protocol hebben we bereikt dankzij de nauwe samenwerking tussen FAVV (België) en AQSIQ (China) en dit in combinatie met de inzet van onze eigen mensen en de uitstekende kwaliteitsproducten van Biobest. Hommels bieden vele voordelen ten opzichte van andere methoden van bestuiving en als dusdanig hebben wij geen twijfel dat de Chinese telers zeer snel hun weg zullen vinden in het gebruik van onze nesten. Zoals we gemerkt hebben in andere markten wereldwijd, passen telers zich snel aan aan een meer duurzame wijze van productie nadat hommels in hun kassen geïntroduceerd werden. De volgende stap naar biologische bestrijding ligt in het gebruik van verschillende mijten en nuttige insecten om diverse plagen aan te pakken. Wij kijken er alvast naar uit om onze eerste stappen op de Chinese markt te zetten".

Biobest, met hoofdzetel in Westerlo-België, is actief in biologische bestuiving en biologische bestrijding. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en heeft ondertussen wereldwijd verschillende vestigingen in Marokko, Spanje, Frankrijk, Turkije, Argentinië, Mexico, Canada en de VS. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven