Een 9-jarige Schotse scholiere mag niet langer meer foto's nemen van de maaltijden in de schoolkantine. Martha Payne startte haar blog 'Never Seconds' zo'n twee maanden geleden om de aandacht te vestigen op de onaantrekkelijke weinig voedzame lunches die geserveerd worden op haar school.
Payne's blog Never Seconds werd in korte tijd razend populair in binnen en buitenland. Binnen een paar weken had ze een miljoen lezers en haar afscheidsblog van donderdag 14 juni is al door zo'n twee miljoen mensen gelezen. Britse publicaties als Time, the Telegraph en de Daily Mail schreven over haar blog. Ook kreeg ze steun van de bekende Engelse kok Jamie Oliver.
De vader van het meisje schrijft op het blog dat het besluit om de foto's te verbieden afkomstig is van het lokale bestuur. Hij schrijft dat de school van Martha juist vanaf het begin heel ondersteunend zijn geweest.
Twee weken na de start van de Never Seconds blog kregen de kinderen op Martha's school ongelimiteerd salade, fruit en brood aangeboden. Volgens de plaatselijke overheid, de Argyll and Bute Council, bestond dit beleid echter al langer. De school was hiervan echter niet op de hoogte. De Council bestrijdt ook dat de schoollunches ongezond zijn. De blog van Martha zou een vertekenend beeld geven en de media-aandacht zou 'leed en schade' berokkenen aan het personeel.
Haar blog van afgelopen vrijdag geeft echter weer wat hoop: :I think you know why I don't have a picture today but I will have on Monday! Thanks to everyone that has helped to get my blog back on track. I would have missed writing it a lot and I'm looking forward to sharing my dinners and yours."
Klik hier om naar de blog te gaan.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos
- 2022-09-21 Winnaars Gaia Green Awards bekendgemaakt op Gastvrij Rotterdam