9-jarige moet stoppen met blog over onaantrekkelijke schoollunches

Een 9-jarige Schotse scholiere mag niet langer meer foto's nemen van de maaltijden in de schoolkantine. Martha Payne startte haar blog 'Never Seconds' zo'n twee maanden geleden om de aandacht te vestigen op de onaantrekkelijke weinig voedzame lunches die geserveerd worden op haar school.

Payne's blog Never Seconds werd in korte tijd razend populair in binnen en buitenland. Binnen een paar weken had ze een miljoen lezers en haar afscheidsblog van donderdag 14 juni is al door zo'n twee miljoen mensen gelezen. Britse publicaties als Time, the Telegraph en de Daily Mail schreven over haar blog. Ook kreeg ze steun van de bekende Engelse kok Jamie Oliver.

De vader van het meisje schrijft op het blog dat het besluit om de foto's te verbieden afkomstig is van het lokale bestuur. Hij schrijft dat de school van Martha juist vanaf het begin heel ondersteunend zijn geweest.

Twee weken na de start van de Never Seconds blog kregen de kinderen op Martha's school ongelimiteerd salade, fruit en brood aangeboden. Volgens de plaatselijke overheid, de Argyll and Bute Council, bestond dit beleid echter al langer. De school was hiervan echter niet op de hoogte. De Council bestrijdt ook dat de schoollunches ongezond zijn. De blog van Martha zou een vertekenend beeld geven en de media-aandacht zou 'leed en schade' berokkenen aan het personeel.

Haar blog van afgelopen vrijdag geeft echter weer wat hoop: :I think you know why I don't have a picture today but I will have on Monday! Thanks to everyone that has helped to get my blog back on track. I would have missed writing it a lot and I'm looking forward to sharing my dinners and yours."

Klik hier om naar de blog te gaan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven