Bio-tuinderij De Twee Linden in Reek houdt open dag

Biologische tuinderij De Twee Linden houdt op zondag 24 juni open huis in Reek. Medewerkers verzorgen die dag rondleidingen door de tuin en bezoekers kunnen zelf proeven of biologische producten werkelijk beter smaken dan niet-biologische producten. De tuinderij, gelegen aan de Schaijksestraat 17, is tijdens de open dag geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

Tijdens de open dag verzorgen medewerkers van De Twee Linden doorlopend rondleidingen door de tuin van de tuinderij. Zij zijn trots op hun uitgekiende manier van werken en vertellen daar graag over. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen over biologisch tuinieren en het milieu. Daarnaast kunnen bezoekers zelf het verschil proeven tussen biologische en niet-biologische groenten. Voor de kinderen is een speelhoek ingericht en verder kunnen zij geschminkt worden. Tevens is er live muziek aanwezig.

Op de tuinderij zijn op de open dag ook andere aanbieders van biologische producten aanwezig. Bezoekers kunnen kennismaken met medicinale kruidenolie, thee en tincturen. EkoPlaza Jorg Bongers is ook aanwezig met biologische producten. De boerderijwinkel is tijdens de open dag geopend en bezoekers kunnen voordelig kennismaken met de groenten- en fruitpakketten van de tuinderij.

De Twee Linden

Tuinderij De Twee Linden is een klein gevarieerd biologisch tuinbouwbedrijf van anderhalve hectare. "We telen meer dan veertig soorten groenten. De groenten worden in de wijde regio geleverd in de vorm van pakketten en daarnaast in onze eigen boerderijwinkel in Reek", vertelt eigenaar Meino Koning, die gepassioneerd bezig is met de samenwerking met de natuur om het evenwicht te bewaren tussen de groenten en de omgeving. De tuinderij bestaat dit jaar twintig jaar. "Het aantal abonnees is inmiddels gegroeid tot ongeveer zeshonderd", geeft Koning aan. "Biologisch is niet alleen smaakvoller, maar ook gezonder en beter voor het milieu."

Bron: ArenaLokaal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.