Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studenttevredenheid 8,3

Warmonderhof de beste groene school van 2012

Volgens onderzoek is Warmonderhof in 2012 de beste locatie van het Groenhorst College. De 'beste' in de ogen van de studenten van de school. Volgens de laatste Keuzegids bleek het Groenhorst College al in 2010 de beste van alle 'groene' scholen te zijn. Het cijfer dat de studenten gaven was 6,89. Maar het Groenhorst bestaat uit meerdere 'groene' locaties. Warmonderhof was daarvan de beste en scoorde maar liefst 8,4 punten, de beste locatie van de beste groene school. Het betekent dat de studenten van Warmonderhof zeer tevreden zijn over hun locatie. De tevredenheid betreft belangrijke zaken: zijn de lessen en de docenten goed, leren de studenten genoeg, leren ze echt iets, halen veel studenten het diploma, is er veel uitval in het eerste jaar, is er goede begeleiding, is de beoordeling eerlijk en duidelijk, zijn de stages goed?



Warmonderhof blinkt hier dus in uit. Deze cijfers zijn afkomstig uit 2010. In 2012 is opnieuw gemeten en blijkt dat de score van Warmonderhof in 2012 op vrijwel hetzelfde niveau ligt als in 2010, namelijk op 8,3. Vrijdag 15 juni maakt JOB-monitor, die deze onderzoeken organiseert, de score over 2012 voor het hele Groenhorst bekend. Wanneer Groenhorst als geheel ook in 2012 de beste blijkt te zijn, mag Warmonderhof zich niet alleen de beste locatie van het Groenhorst noemen, maar ook de beste locatie van de beste groene school.

De hoge score is een gevolg van het unieke karakter van deze groene school: in vier jaar een intensieve basisopleiding voor boer, tuinder of fruitteler volgen; agrarische vooropleiding is niet nodig; praktijkleerbedrijven liggen naast de school; 50 procent van de tijd wordt er in de praktijk gewerkt; eindkwalificatie op MBO-niveau 4; mogelijkheid van doorstuderen aan het hbo; vooropleiding vmbo(t) of (gl), havo, vwo of vergelijkbare studie; een kleine groep studenten (80) en cursisten(90), zowel jongens als meisjes; de meeste studenten wonen zelfstandig bij de bedrijven; talloze ontplooiingsmogelijkheden en een bruisend studentenleven.



Potentiƫle studenten en hun ouders en vrienden zijn welkom om het zelf te zien en mee te maken op de meeloopdag van donderdag 21 juni om 10:00 uur. Graag aanmelden via warmonderhof@groenhorstcollege.nl. Op zondag 9 september is er vanaf 11:00 uur een open dag voor iedereen met excursies, bedrijven bekijken, koeien knuffelen, oogsten, lekker eten, muziek luisteren, spelletjes doen, producten kopen, proeverijen enzovoort. Familie is ook welkom. Intakegesprekken voor studenten mogelijk: www.warmonderhof.nl.
Publicatiedatum: