Fietsroute Open Tuinendag Landerd onder meer langs bio-tuinderij

Liefhebbers kunnen ook dit jaar genieten van een mooie fietstocht door de gemeente Landerd, met onderweg verschillende stops langs bijzondere tuinen. Zie bijvoorbeeld hoe een eigenaar een biologische tuinderij heeft aangelegd. Naast fietsen, kan men de tocht onderweg afwisselen met een wandeling door het betoverde bos van Docus de Das. De kaart met de uitgezette fietsroute is vanaf 21 juni gratis verkrijgbaar, de Open Tuinendag vindt plaats op zondag 24 juni.

De tuinen zijn open van 10:00 tot 17:00 uur. Er is door het Platform Toerisme Landerd een fietsroute uitgezet langs de acht opengestelde tuinen. Dit jaar kan onder andere een bezoek worden gebracht aan een kleinschalige biologische tuinderij in Reek. Er zijn diverse kraampjes, live muziek, activiteiten voor kinderen en rondleidingen voor belangstellenden. In Zeeland is er in een tuin met een heuse dierenweide en speeltuin gemaakt. De ouders kunnen in de verschillende zitjes genieten van de tuin (en rust).

De route loopt voorbij het nieuw aangelegde Docus de Das Avonturenpad, tegenover camping De Holenberg aan de Udensedreef in Schaijk. Het Avonturenpad is een betoverd speelbos dat via een halfverhard pad van 1,5 kilometer langs verschillende speelelementen leidt. Naast klimmen en klauteren op de speeltoestellen leert men gelijk meer over de natuur middels de natuurquiz. Een leuke onderbreking van de fietsroute.

Startpunten van de Open Tuinendag Landerd zijn De Heische Tip Zeeland en De Potter Schaijk. De gratis routekaart is in Schaijk verkrijgbaar bij de bibliotheek, de Bruna en De Potter en in Zeeland bij de bibliotheek, De Heische Tip, Tonny Willemsen en C1000 Eijsermans-VVV.

Bron: Arenalokaal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven