Iedereen Lekker naar de Boer op 23 en 24 juni!

Om naar uit te kijken: op zaterdag 23 en zondag 24 juni zwaaien de deuren van veel biologische boerenbedrijven weer open. In dat weekend houden zo'n 170 biologische boeren en tuinders verspreid over het hele land 'open erf'. Ze heten je welkom op hun bedrijf, waar allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden. Wat dacht je van proeverijen, een rondleiding door de wijngaard, je eigen kaas maken, spelen in de hooiberg of een koe knuffelen? Liefhebbers van het boerenleven, foodies, ouders met kinderen en andere geïnteresseerden: iedereen is van harte welkom!

Zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder (of eigenlijk zo natuurlijk) is aan biologisch boeren. Kippen, koeien en varkens kunnen lekker naar buiten, in de boomgaarden kom je nestkasten voor vogels tegen en natuurlijk bijenkasten voor die onmisbare bijen. Frank Rozendaal, projectleider bij Bionext: "Langs de randen van biologische akkers zie je vaak allerlei soorten bloemen staan, waarin natuurlijke vijanden zich schuilhouden. Want een biologische boer vindt het vanzelfsprekend om samen te werken met de natuur (zonder chemie en kunstmest)."

Bedrijven uitgelicht

Op www.lekkernaardeboer.nl zie je welke boerderijen in de buurt meedoen. Een paar bijzondere bedrijven pakken extra groot uit en zijn een bezoek meer dan waard. Maak kennis met de maker van heerlijke witte aalbessenwijn, kijk bij een imker die uitleg geeft in het kader van het Jaar van de Bij, proef wijnen van eigen bodem en zie bij twee biologisch-dynamische bedrijven wat een gesloten kringloop betekent. Waar je ook gaat kijken: je ontmoet gegarandeerd boeren en tuinders die met passie hun vak uitoefenen.

Foto- en dichtwedstrijd: 'Dichter bij de boer'

Wie geïnspireerd is geraakt bij de biologische boer, kan zich uitleven met een unieke foto- en dichtwedstrijd. De bezoeker die Lekker naar de Boer het best weet vast te leggen in een sprankelende foto of mooi gedicht maakt kans op prachtige prijzen, waaronder een Boergondisch feestmaal voor 2 personen ter waarde van 100 euro en gratis biologische boodschappen. Zie www.lekkernaardeboer.nl.

Kortom: nodig vrienden en familie uit, pak de fiets of de auto en ga Lekker naar de Boer op 23 of 24 juni. Fietsers kunnen vanaf 19 juni de fietsrouteplanner van de Fietserbond een route uitstippelen langs boerderijen in de buurt. Zo zie je nog meer. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven