"Bea Möllers: "Heel erg geslaagd, ik zie veel perspectief"

Fotoreportage Nederlandse exposanten op eerste Bio Messe Berlin

Tholen - In het Berlijnse stadsdeel Treptow is het afgelopen weekend (9 en 10 juni 2012) de eerste editie van de Bio Messe Berlin gehouden. Voor het eerst kreeg de biologische branche de kans om hun bio-producten te presenteren op een beurs die open was voor het Midden- en Oost-Duitse publiek.

Meer dan 140 exposanten mochten meer dan 1.200 geïnteresseerde professionals in hun stands verwelkomen. Tot de exposanten behoorden ook zeven Nederlandse bedrijven: Lovechock, World Wide Cheese, Hekking Kaas, Aurora, Pure jute, Versapers en Coco Potgrond.


Désirée Rasenberg presenteerde haar Pure Jute-producten aan het Duitse publiek.

Bea Möllers heeft een bezoek gebracht aan de beurs en is ook verantwoordelijk voor de foto's in dit artikel. Ze heeft Pure Jute en Versapers begeleid bij de beursdeelname. "Beide bedrijven hebben het afgelopen weekend de eerste stap richting Duitsland gezet. Voor Pure Jute bleek Duitsland echt de juiste plek. Daar leven dit soort natuurlijke producten steeds meer. Er is veel belangstelling voor. Ook Versapers kon op veel aandacht rekenen. Zo'n sappers past perfect in Duitsland. Duitse kinderen krijgen traditioneel bijvoorbeeld heel veel wortelsapjes voorgeschoteld. Ik denk dat beide bedrijven veel hebben gehad aan de beursdeelname", aldus Bea.

Organisatoren Jiro Nitsch en Benjamin Richter waren moe maar voldaan aan het einde van de beurs. De eerste biologische vakbeurs in Berlijn kreeg van de exposanten en bezoekers veel lof. Het was duidelijk dat de beursorganisatoren maar al te graag vernieuwende, kleinere en regionale bedrijven de kans gaven om zich te presenteren.


Joost Duisterwinkel geeft uitleg over de Versapers.

"De bezoekers waren duidelijk naar meer dan alleen biologisch op zoek. Daarom konden de innovatieve en kwalitatief hoogwaardige regionale producten op veel belangstelling rekenen. Op de bestaande Duitse beurzen gaan de kleine fabrikanten meestal aan het geweld van de gevestigde 'marktreuzen' ten onder. Op de Bio Messe Berlin krijgen kleine en regionale exposanten de kans om zichzelf aan het publiek te presenteren."

Bea is heel enthousiast over de beursorganisatie. "Ik vond het een heel geslaagde eerste editie. De beursorganisatie is creatief en ze hebben veel bezieling. Het moet nog wat groeien, maar ik zie veel perspectief."


Ook Albert Roozendaal (rechts) was van de partij met de Hollandse bio-kaas van World Wide Cheese. Naast hem zijn zoon Bastiaan.


De Hollandse afkomst is duidelijk zichtbaar in de stand.


Fran en Laura in de stand van Lovechock.


Ook Hekking Kaas mocht niet ontbreken. Melanie toont de bezoekers de brochure.


Daniel snijdt nog wat extra blokjes.


De mannen van Coco Potgrond informeerden de bezoekers maar al te graag over hun ecologisch, biologisch en duurzame potgrond.


De stand van Aurora, waar de bezoekers kaas konden proeven. Harry ten Dam doet veel zaken in Duitsland.

De organisatoren willen alle exposanten en bezoekers bedanken. "De eerste Bio Messe Berlin is mogelijk gemaakt door uw deelname en we kijken uit naar de tweede editie van BMB in 2013."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven