Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-handelsovereenkomst tussen VS en EU ingegaan

De USDA heeft aangekondigd dat biologisch gecertificeerde producten uit de VS en de EU vanaf heden als zodanig op beide markten verkocht mogen worden. Dit is het gevolg van het in februari getekende equivalentie-akkoord. Plaatsvervangend landbouwsecretaris Kathleen Merrigan ondertekende de overeenkomst met Dacian Ciolos, Europees commissaris voor landbouwontwikkeling. Ook ambassadeur Isi Siddiqui, Amerikaans handelsvertegenwoordiger voor landbouwonderhandeling, ondertekende de overeenkomst.



"Deze samenwerking zal nieuwe markten openen voor Amerikaanse telers, meer mogelijkheden creëren voor kleine bedrijven en goede banen voor Amerikanen, die biologische producten telen, verpakken, verschepen of verkopen", zei Merrigan. "Gelijkwaardigheidsregelingen, zoals deze, zijn cruciaal voor de groei van de Amerikaanse biologische industrie — ze vergen zorgvuldige onderhandeling om te verzekeren dat we het bestaande Amerikaanse handelsbeleid handhaven, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat de landbouwproducten kunnen concurreren op het niveau op de wereldmarkt."

De USDA meldt dat uit schattingen is gebleken dat de verkoop van Amerikaanse bio-producten aan de EU aanzienlijk zal kunnen groeien in de eerste paar jaar van deze regeling.

Bron: Agri-pulse.com
Publicatiedatum: