Box met regionale of biologische producten online te bestellen

De Streekbox: complete gerechten, inclusief recepten

Verse groente, vlees, gevogelte, zuivel, schaaldieren en vis. Iedereen kan deze producten via Streekbox.nl laten thuisbezorgen. Een splinternieuw initiatief dat nu ook van start gaat in Hardinxveld-Giessendam en de omliggende gemeenten.

De Giessenburgse internetondernemer Mathijs Visser merkte dat steeds meer consumenten terug willen naar eerlijke producten. Hij zegt: "Mensen die duurzaam willen leven, kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ze willen verse producenten die niet gemanipuleerd zijn. Een steeds grotere groep mensen keert zich tegen massaproductie en kiest voor gezond, duurzaam en biologisch."

Visser kwam in contact met Bastiaan Meijer, Patrick Dost en Marinus Kooij die bezig waren met de lancering van de Streekbox in de regio Haaglanden. Ze vroegen hem te helpen om de Streekbox ook in de regio Utrecht en regio Rotterdam te starten. Visser vertelt: "Verse producten smaken zoveel lekkerder. Wij willen met de Streekbox een alternatief bieden voor het eten in de supermarkt: verse producten uit de streek. De Streekbox biedt eerlijk en puur voedsel aan dat niet ver van ons vandaan wordt geproduceerd of gekweekt. Puur Hollands en met een eerlijke vergoeding voor de boeren.''

Complete maaltijden

De Streekbox is elke week gevuld met eerlijke streekproducten van kleine ambachtelijke boeren uit het Groene Hart. In de box is onder andere groente, fruit, boerenkaas, zuivel, eieren, vlees, vis, kruiden en brood te vinden. Afgestemd op het seizoen, met zorg geselecteerd. In iedere Streekbox worden onder leiding van kok en streekproductkenner Patrick Dost, minimaal twee complete gerechten geleverd, inclusief de recepten, plus allerlei lekkere extra's. Zo wordt gevarieerd en lekker eten wel heel makkelijk. "Een Streekbox bestaat uit minimaal twaalf regionale of biologische producten'', legt Visser uit. "Dat is ruim voldoende om voor een gezin twee complete maaltijden en een bijgerecht te maken.'' Compleet betekent bij Streekbox dat alle benodigdheden voor de bijgeleverde recepten in de box zitten. "Je hoeft niet meer naar de supermarkt om room of iets dergelijks te halen. Hooguit hoef je zelf nog wat peper en zout toe te voegen.''

Vanaf 1 juni is de Streekbox ook in de regio - Rotterdam - Dordrecht - Hardinxveld Giessendam - Gorinchem en alle tussenliggende gemeenten - te bestellen. Via de website is het mogelijk om een basisbox (voor twee personen) of een plusbox (voor een gezin) te bestellen. De box kan naar wens wekelijks, tweewekelijks of maandelijks bezorgd worden. Tijdens de vakanties kan de levering tijdelijk stopgezet worden. Om zoveel mogelijk mensen vrijblijvend kennis te laten maken met de smaakvolle streekproducten is het mogelijk om via de website Streekbox.nl eenmalig een proefbox te bestellen.

Voor meer informatie: www.streekbox.nl

Bron: DeStadGorinchem

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven