Zero Plastic Week campagne slaat aan

Meer dan duizend mensen gaan van 11 tot en met 17 juni 2012 'plastic vasten'. Hiermee toont de groep bezorgde burgers aan dat de wereld het kan doen met een beetje minder plastic. Naast deze plasticvrije week zijn verschillende acties opgezet.

Tijdens de Zero Plastic Week zullen meer dan duizend mensen een week lang geen nieuw plastic kopen. Deelnemers zullen alternatieven moeten vinden voor zaken als in plastic verpakte groente en plastic tasjes. "Zo'n kort experiment maakt dat je wordt geconfronteerd met de enorme berg plastic die je in een luttele week weggooit", vertelt Ries Mentink, één van de initiatiefnemers.

Om de campagne body te geven, wordt informatie uitgewisseld via Facebook en Twitter. Ook wordt iedereen opgeroepen om vóór, na of tijdens de week een plastic verpakking terug te sturen naar de producent met het verzoek om het plastic probleem aan te pakken (zie foto hieronder). Daarnaast gaat een groep deelnemers middels plastic vrije stickers de boodschap Free Your Stuff & Free You Food verspreiden. Als klap op de vuurpijl vindt er 10 juni een opruimactie plaats in Zandvoort.Na afloop van de week zal het uitgespaarde plastic - meer dan 300 kilo - symbolisch worden geschonken aan demissionair staatssecretaris Atsma van milieu. Eerder dit jaar wilde hij nog de statiegeld fles afschaffen, dit gebeurt niet als het aan de groep plastic helden ligt. Om het allemaal te beklinken wordt er op vrijdagavond 22 juni plastic vrij gepicknickt in Utrecht. Aanmelden voor de week kan nog steeds op www.zeroplasticweek.org.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Armanda Govers 06 42647225.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven