"De echte ideologie staat onder druk"

Bo Weevil wil meer samenwerking op natuurtextielmarkt

Tholen - Jan Schrijver van bio-textielhandel Bo Weevil gaf onlangs al op Biojournaal aan dat hij zich zorgen maakt over de ontwikkelingen op de natuurtextielmarkt. Het is volgens hem vooral zorgwekkend dat het begrip duurzaamheid steeds meer vervlakt. "De kleinere kledingbedrijven die serieus met verduurzaming bezig zijn moeten de handen ineenslaan."

Zelf heeft Jan regelmatig overleg met diverse enthousiaste mensen in Nederland om te praten over nieuwe impulsen die hij de natuurtextielmarkt wil geven. Dit zijn Gonny Jeths van Sincero Fair Fashion, Hein Voss van H3P Motives B.V. (eigenaar van het kledingmerk RE-5) en Lody Klement van Global Woman Organic Fashion."De echte ideologie staat onder druk en voor de niet zo grote bedrijven zijn het zware tijden. We moeten de strijdbijl gezamenlijk oppakken. Wij willen het echte duurzame en biologische textiel zo aantrekkelijk maken dat de consument het maar al te graag wil dragen en gebruiken. We houden de ontwikkelingen in de natuurtextielmarkt nauwlettend in de gaten en zullen proberen doorlopend het beste daarvan op de markt te brengen."

Jan benadrukt dat de kleinere bedrijven elkaar nodig hebben om verder te komen. "Eén van de ideeën is om een gezamenlijke webportal op te zetten. Het is ook goed om met elkaar over de ontwikkelingen op de markt van gedachten te wisselen."Jan ziet nog wel veel kansen in de productie van bijvoorbeeld biologische katoen. "Het aanbod is er wel, nu moet de vraag nog volgen. Ook kleine stappen helpen hierin. Het zou al een groot verschil maken als alle bedrijven die met duurzaamheid bezig zijn al hun mensen een mooi katoen T-shirt aan zouden laten trekken in plaats van een regulier T-shirt. Bo Weevil pakt graag de handschoen op om ervoor te zorgen dat zo'n shirt ook het hart van de mensen raakt."

Voor meer informatie:

Jan Schrijver
Bo Weevil
Harderwijkerweg 38A
3852 AD Ermelo
0341 562067
j.schrijver@boweevil.nl
www.boweevil.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven