Raw Food is de bereiding van voedsel bij een temperatuur onder 43 graden Celsius. "De filosofie hier achter is dat op deze manier alle enzymen en veel van de vitaminen en mineralen behouden blijven. Enzymen hebben wij nodig voor veel processen in ons lichaam. Het is dan ook essentieel om hier voldoende van binnen te krijgen. Bij langdurige verhitting gaan deze echter verloren." Over het algemeen gebruiken de Rawfoodisten, zoals ze ook wel worden genoemd, geen dierlijke producten, ook geen melk, kaas of eieren. "Ze gebruiken daarentegen veel zogenaamde Superfoods. Dit is voeding met gezondheidsbevorderende eigenschappen en ook nog eens erg lekker. Kooktechnieken die ik gebruik zijn kiemen, drogen en blenden. Voor het drogen gebruik ik een speciale oven, de dehydrator, die warme lucht circuleert. Hiermee worden crackers, gedroogd fruit, heerlijke taarten en soepen gemaakt."
Workshops of lezing
Simone van der Heide leeft zelf niet 100% Raw, maar combineert het met de macrobiotische en ayurvedische keuken. "In mijn webshop, www.Gezonde-Tussendoortjes.nl, zijn diverse Superfoods te koop. We verkopen daarnaast ook gezonde snacks zonder gluten, lactose en suiker en het is allemaal biologisch." Wie meer wil weten over Superfoods kan een lezing van Simone bijwonen of zich aanmelden voor een workshop Raw Food. "Daarin leer ik de deelnemers de beginselen van Raw Food en help ik ze om zelf aan de slag te gaan met het bereiden van Raw Food. Op mijn website staan veel reacties van deelnemers." Voor mensen die geen idee hebben wat Superfoods zijn, heeft Simone een proefpakket. "Deze is te bestellen via de website. Daarnaast kom ik ook voor catering op locatie. Heb je iets te vieren en wil je wel eens iets anders serveren dan de standaard bitterbal, dan ben je bij Gezonde Tussendoortjes aan het juiste adres!"Voor meer informatie:
Simone van der Heide
06 52020425
[email protected]
www.gezonde-tussendoortjes.nl