De Bioweek 2012 opent met smaak op ‘Hasselt proeft bio’

Tholen - In de sfeervolle ambiance bij de kathedraal van 'het propere' en zaterdag ook erg zonnige Hasselt opende de Bioweek met het event 'Hasselt proeft bio'. De officiële opening op 2 juni werd bijgewoond door viceminister-president Ingrid Lieten en de burgemeester van Hasselt, Hilde Claes. Samen openden ze de Bioweek door het eerste hapje op de georganiseerde bio-BBQ te leggen.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage


Links viceminister-president Ingrid Lieten. Rechts van haar de burgemeester van Hasselt, Hilde Claes. Samen genoten zij als eerste van de bio-bbq. Foto: BioForum - Esmeralda Borgo

In haar openingsspeech noemde de viceminister-president bio "een echte eco-innovator". Voorzitter van BioForum Kurt Sannen is blij met deze uitspraak. "Ik vind het heel positief dat de viceminister-president in haar speech mijn stelling erkende dat we niet alleen high-tech, maar ook low-tech innovatie nodig hebben. Dit is innovatie die voor iedereen toegankelijk is." Innovatie gaat hierin niet alleen over technologie, maar heeft volgens Kurt alles te maken met organisatie. "De biologische sector heeft mooie voorbeelden van maatschappelijke innovatie, die sociale zorg combineert met een rendabel bio-bedrijf. Meer consumenten willen ook weten waar hun eten vandaan komt. Een korte keten, van boer tot bord, brengt op dat vlak innovatie. Volgens de minister hebben wij een voortrekkersrol en ik hoop dat zij ons daarin blijft stimuleren."


Gezelligheid rond de kathedraal van Hasselt. De kraampjes met bio-lekkernijen werden goed bezocht, zoals hier te zien bij de kraam van ZESPRI. De smoothies van ZESPRI Green en Gold Organic waren erg in trek bij het winkelende publiek.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage

De voorzitter van BioForum heeft ook nog een advies aan gedeputeerden Vandeput (Landbouw en economie) en Smeets (Leefmilieu), die een bijdrage aan de dag leverden in een interview met presentatrice Martine Prenen. "Ik ben zelf Limburger, en mijn provincie is nu het minst bio van alle provincies. De ontwikkeling van de biologische keten en het omschakelen van boeren naar bio moet gestimuleerd worden door de overheid. Ik ben dan ook blij dat deputee Smeets bio betrekt in zijn plan om in 2020 klimaatneutraal te zijn en dat Vandeput een beleidsplan heeft opgesteld om bio te stimuleren."


Gedeputeerden Vandeput (midden, Landbouw en economie) en gedeputeerde Smeets (rechts, Leefmilieu) in gesprek met presentatrice Martine Prenen. Foto: BioForum - Esmeralda Borgo

De bio-week en de opening zoals deze zaterdag plaatsvond is inmiddels een bekend begrip in Vlaanderen. "We doen dit om bio dicht bij de mensen te brengen. Ik vind de dag van vandaag geslaagd en ben erg trots op al het lekkers dat we hier kunnen proeven. Het thema dit jaar is niet voor niets 'smaak' en als je hier rondloopt dat kan je proeven dat bio ook écht lekker is."

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage

Voor meer informatie:

BioForum Vlaanderen
www.biomijnnatuur.be/bioweek2012/home


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven