Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer bio-verkooppunten in Latijns-Amerika

Een toenemend aantal consumenten in Argentinië doet boodschappen in gespecialiseerde winkels die zich richten op biologische producten. Op sommige locaties, zoals in de buurt Chacarita, verkopen producenten hun biologische groenten, fruit en aanverwante artikelen twee keer per week op een gespecialiseerde markt voor levensmiddelen.

Consumenten kunnen onder andere bij Natural Deli terecht voor onder meer biologische koffie. Ook Granix, een producent van natuurlijke voedingsmiddelen, verkoopt daar zijn producten. Een andere bio-levensmiddelenmarkt is te vinden in het noorden van Gran Buenos Aires. Daar verkopen meer dan veertig producenten hun fruit, groenten, desserts en granen.

In Peru is supermarktketen 'Supermercados Peruanos' ondertussen begonnen met de verkoop van biologische voedingsmiddelen onder haar private label. Balanze, de naam van het private label, staat voor gezonde voeding en dranken. Het assortiment bestaat uit vijf categorieën, waaronder jam, ambachtelijke pasta's, biologische koffie, drankjes en gebak. In de komende twee maanden zullen daar nog vier categorieën bijkomen.

In Panama zijn in de afgelopen jaren minstens vijftien restaurants geopend die biologische voeding aanbieden. De meeste restauranthouders kopen hun producten bij lokale telers. Biologische rijst en bananen komen uit Darien, vlees en zuivel uit Cocle en koffie en groenten van Chiriqui. Chef Patricia Miranda, eigenaresse van het restaurant Cerro Brujo Gourmet, geeft toelichting: "Zo'n 85 procent van mijn klanten koopt zelf al regelmatig biologische voedingsmiddelen en is afkomstig uit de hoofdstad."

Bron: Organic Monitor
Publicatiedatum: