Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demonstratie uitbenen Jersey kalf bij het Feithhuis te Groningen

Op donderdag 31 mei is in de keuken van het Groningse restaurant het Feithhuis een Jerseykalf van 9 maanden uitgebeend. De demonstratie werd verzorgd door chef-kok Hertzog Olivier en werd bijgewoond door vijf leerling-koks en enkele geïnteresseerde gasten. Het kalf is een week in de koelcel afgehangen en daarna geleverd door Jacob Beeker van www.biovleesbestellen.nl. Na de demonstratie door de chef-kok waren de leerling-koks aan de beurt en hebben gezamenlijk de andere helft verwerkt.


Uitdaging voor het Feithhuis

Het ontvangen en verwerken van een heel dier door een restaurant vraagt veel van de keukenbrigade. Allereerst moet er de kennis en kunde zijn om het dier te kunnen verwerken. De luxe delen, nog geen 20 procent van het dier, zoals de biefstuk, entrecote, haas en muis zijn vervolgens relatief eenvoudig in de kaart te verwerken. Anders wordt het bij het minder courante vlees, tot wel 60 procent van het dier, dat normaal in het gehakt beland. Het is de uitdaging om dit deel van het dier ook goed in de kaart te verwerken.


Mooi initiatief

Jacob Beeker van Biovleesbestellen.nl: "Inmiddels ben ik bijna een jaar intensief bezig met het, eerder waardeloos geachte, Jersey-kalfsvlees en is gebleken dat het vlees erg goed in de smaak valt. Deze bijeenkomst in het Feithhuis is een mooi initiatief om weer meer mensen in aanraking te laten komen met de zuivere en pure smaak van dit type kalfsvlees. Ik ben blij dat nu ook in Groningen het Jersey kalfsvlees op de menukaart staat."

Voor meer informatie:
 
Jacob Beeker, info@biovleesbestellen.nl, 06 52034717, www.biovleesbestellen.nl
Publicatiedatum: