Viceminister-president Lieten opent zaterdag de Bioweek

Viceminister-president Ingrid Lieten zal aanstaande zaterdag in Hasselt de jaarlijkse Bioweek openen. Ze zegt het volgende over bio:

"We streven naar een samenleving waarin duurzaamheid en de kwaliteit van het leven voorop staan. Voor de landbouwsector betekent dat veilig en gezond voedsel produceren, en dit op een milieuvriendelijke manier. Voeding, gezondheid en een schone leefomgeving zijn voor iedereen belangrijk. De bio-sector levert daar een belangrijke bijdrage aan, onder meer door creatief te zijn en constant te vernieuwen. Deze sector is dus een echte eco-innovator. Denk daarbij ook aan de relatie tussen de consument en de producent, die dikwijls sterker is bij bio. De keten is vaak korter, wat ook goed is voor de portemonnee van zowel boer als consument. Samen streven we naar een gezonde landbouw en voeding in Vlaanderen: leefbaar voor de producent, houdbaar voor het milieu en betaalbaar voor de consument."De jaarlijkse Bioweek die loopt van 2 tot 10 juni wordt feestelijk geopend door viceminister-president Lieten in Hasselt. Komende zaterdag 2 juni legt zij het symbolische eerste hapje op de bio-bbq, want het thema van deze Bioweek is smaak.

Dat bio niet alleen innovatief maar ook bijzonder smaakvol is, ontdek je verder aan de talrijke proefkraampjes en de bio-bbq. Dit culi-event 'Hasselt proeft bio' wordt een gezellige publiekstrekker hartje Hasselt, met jongleerspektakel en muziekacts. Bio-producenten vertellen hun verhaal, terwijl bezoekers groot en klein hun bio-ijsjes opsmullen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven