Culinair genieten van bio in Zuid-Tirol

Ondanks de crisis koopt de Nederlander steeds vaker biologische producten. Maar ook op vakantie is het belangrijk om te weten wat je eet en waar het vandaan komt. In Zuid-Tirol staan de eigen producten aan de basis van culinair genieten. In de Noord-Italiaanse regio kun je bovendien prachtige streekproducten in trendy verpakking kopen bij speciale winkels.

In het centrum van het plaatsje Meran/Merano vind je de winkel PurSüdtirol. Traditionele en regionale producten hebben hier een nieuw jasje gekregen. Deze culinaire cadeauwinkel biedt een prachtige selectie van biologische producten. Meer dan 1400 kwaliteitsproducten uit de regio zijn uitgebreid getest en worden in de winkel van PurSüdtirol aangeboden.

Boerenproducten

Boerenproducten hebben in Zuid-Tirol een lange traditie. De combinatie van frisse nachten, gemiddeld driehonderd dagen per jaar met zon, de vruchtbare bodem en het malse gras op de berghellingen zorgt ervoor, dat koeien en geiten het er goed hebben. Een dat is te merken aan de melk- en kaasproducten, die op veel plaatsen in Zuid-Tirol onder meer onder het bekende label van de 'Roter Hahn' vakantieboerderijen worden aangeboden.
 

Appelen uit Zuid-Tirol

Tien procent van de Europese appelproductie is afkomstig uit Zuid-Tirol. Het zonnige klimaat op de berghellingen zorgt er voor dat ze lekker sappig zijn. In het voorjaar is het een lust voor het oog om al die appelbomen volop in bloei te zien staan en is de witte bloesem meestal een mooi voorteken voor een goede oogst. Lokaal geproduceerd appelsap wordt overal verkocht en je kunt het zelfs gebruiken om er een warm bad in te nemen. "Dat werk reinigend en revitaliserend", zeggen de Zuid-Tirolers daar zelf van.

Creatief koken

De Michelinsterrenrestaurants en hun topkoks in Zuid-Tirol zijn dankbare afnemers van de biologische en traditionele streekproducten. Zuid-Tirol werd in 2011 door Guide Michelin Italia beloond met 20 sterren, dat zijn er twee meer ten opzichte van 2010. De relatief kleine regio heeft daarmee, naar eigen zeggen, relatief de hoogste concentratie Michelinsterren in Europa.

Bron: OpReisGids.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven