Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oranje-Maatjes, de gezondste EK-snack

Frank de Koning, biologische tomatenkweker en voetballiefhebber, heeft besloten om zijn twee liefdes te combineren. Via Nature & More verkoopt hij nu zijn 'Oranje-Maatjes': oranje snoeptomaatjes die je zo uit het vuistje kunt eten, biologisch geteeld in de volle grond.



Voetbal kijken is voor Frank de Koning in de eerste plaats gezelligheid. "Daar hoort iets te snacken bij. Maar drie weken langs chips eten is niet zo'n goed idee. Zo kwam ik op de oranje mini-tomaatjes." Frank de Koning is gespecialiseerd in bijzondere tomatenrassen en selecteerde voor deze gelegenheid de meest smaakvolle biologische soorten. "Vergeleken met de rode tomaatjes zijn de oranje over het algemeen iets zoeter en zachter van smaak", aldus Frank.

Zoals alle kastelers heeft Frank veel Poolse medewerkers. Hoe moet het straks als Nederland tegenover Polen komt te staan? Frank: "Als het zover komt, huur ik een groot scherm en dan gaan we het samen kijken in de kantine. Ik heb gelukkig ook nog rode pomodorini's en witte snowberry tomaatjes voor mijn medewerkers."



De Oranje-Maatjes zijn te verkrijgen als snoeptomaatjes in shakers of driehoeksschalen van 250 of 200 gram. Een mix van verschillende oranje variƫteiten is verkrijgbaar in een 3 kilogram doos. Meer info over Franks kassen is te vinden met code 179 op www.natureandmore.com. Nature & More is het 'trace & tell' transparantiemerk van Eosta.
Publicatiedatum: