De lentepluk is binnen bij Simon Lévelt

Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya, waar de jaargetijden een grote invloed hebben op de smaak van de thee. Elk seizoen zorgt voor een unieke thee, maar Darjeeling is vooral befaamd om de lentepluk.

In de winter ligt de groei van de thee nagenoeg stil. In de vroege lente lopen de theestruiken uit en de allereerste blaadjes worden in maart geplukt. Deze allereerste lentepluk is een kleine oogst en wordt voor Simon Lévelt overgevlogen: de Royal First Flush. Het klimaat is relatief droog, het blad is nog niet vlezig en bevat weinig sap, waardoor de infusie laag is en de kleur groen blijft. Deze thee is langzaam gegroeid en daardoor extreem geurig. Jaarlijks vechten Duitse, Japanse, Britse, Franse, Nederlandse en Amerikaanse theehuizen om deze first flushes.

De Royal First Flush van Simon Lévelt komt van de theetuinen van Ambootia, een van de grootste plantages in Darjeeling. Deze tuin teelt op biologisch-dynamische wijze en geniet internationaal een bijzonder goede reputatie. Bij aanvang van de oogst ontvangen we letterlijk een voorproefje: een aantal proefmonsters van diverse velden, dat door onze keurmeesters wordt beoordeeld. De binnenkomst van deze bijzondere en exclusieve eerste lentepluk is voor Simon Lévelt het startsein voor het nieuwe theeseizoen.

De Royal First Flush 2012 ligt vanaf nu in de winkels en is ook online te bestellen. Kom langs in een van de winkels en proef deze speciale thee. De Royal First Flush is een jonge voorjaarspluk met een subtiel bloemig aroma en mooie bitters.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven