Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya, waar de jaargetijden een grote invloed hebben op de smaak van de thee. Elk seizoen zorgt voor een unieke thee, maar Darjeeling is vooral befaamd om de lentepluk.
In de winter ligt de groei van de thee nagenoeg stil. In de vroege lente lopen de theestruiken uit en de allereerste blaadjes worden in maart geplukt. Deze allereerste lentepluk is een kleine oogst en wordt voor Simon Lévelt overgevlogen: de Royal First Flush. Het klimaat is relatief droog, het blad is nog niet vlezig en bevat weinig sap, waardoor de infusie laag is en de kleur groen blijft. Deze thee is langzaam gegroeid en daardoor extreem geurig. Jaarlijks vechten Duitse, Japanse, Britse, Franse, Nederlandse en Amerikaanse theehuizen om deze first flushes.
De Royal First Flush van Simon Lévelt komt van de theetuinen van Ambootia, een van de grootste plantages in Darjeeling. Deze tuin teelt op biologisch-dynamische wijze en geniet internationaal een bijzonder goede reputatie. Bij aanvang van de oogst ontvangen we letterlijk een voorproefje: een aantal proefmonsters van diverse velden, dat door onze keurmeesters wordt beoordeeld. De binnenkomst van deze bijzondere en exclusieve eerste lentepluk is voor Simon Lévelt het startsein voor het nieuwe theeseizoen.
De Royal First Flush 2012 ligt vanaf nu in de winkels en is ook online te bestellen. Kom langs in een van de winkels en proef deze speciale thee. De Royal First Flush is een jonge voorjaarspluk met een subtiel bloemig aroma en mooie bitters.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht
- 2023-01-04 De populairste tulsi kruidentheeën in één doosje
- 2022-12-20 Nieuw: Lima granendranken met zeewier
- 2022-12-09 Uit de kelder gegroeid
- 2022-12-08 Moj: pure bio-limonade uit een klein Gronings dorpje
- 2022-12-06 EW's 60 beste wijnen van 2022: minder dan de helft biologisch
- 2022-12-05 Nieuw: OERsap Elstar Appel - biodynamisch appelsap uit Flevolandse boomgaard
- 2022-12-05 Kaap koffie van start
- 2022-11-30 Duitse startup specialiseert zich in biologische alcoholvrije wijn
- 2022-11-25 De Budelse Brouwerij introduceert biologisch abdijbier Capucijn Blond
- 2022-11-23 BATU Gold Rush – limited edition 'non-alc bling bubbels'
- 2022-11-23 JetDrinks groeit met 55% en breidt magazijn verder uit
- 2022-11-22 'De schoonste koffie ter wereld' als eerste bij Gimsel
- 2022-11-21 "We hebben echt verrassende wijnen met veel storytelling"
- 2022-11-15 Luipaardgekko reist mee met lading Spaanse bio-wijn
- 2022-11-11 "In de biologische wijnen en natuurwijnen is een veel breder smaakpallet beschikbaar"
- 2022-11-10 Nieuwe generatie koffiedrinkers is bewuster en ontdekt specialiteiten
- 2022-11-10 "Met ons pure gembersap bepaal je zelf hoeveel en waar je het mee gebruikt"