Natuurwinkel eerste met Amersfoort Onderneemt Duurzaam-vignet

Theo Jacobs van de Natuurwinkel aan de Leusderweg is de eerste Amersfoortse ondernemer die het duurzaamheidvignet mag voeren. Afgelopen donderdag (24 mei 2012) ontving hij dit uit handen van voorzitter Arjan van Asselt van de stichting Amersfoort Onderneemt Duurzaam.

De Natuurwinkel is het eerste lokale bedrijf dat wordt bekroond voor een initiatief om het ondernemerschap in de stad en regio duurzamer te maken. Naast energiebesparing of CO2-uitstoot, kan het ook betrekking hebben op gelijkwaardigheid op de werkplek en het verkopen van producten die zijn gemaakt met eerbied voor mensen en milieu.

Sinds de oprichting van de stichting Amersfoort Onderneemt Duurzaam eind vorig jaar, is een groot aantal aanmeldingen binnengekomen die worden behandeld door een toetsingcommissie. De komende tijd zullen meer ondernemingen het vignet ontvangen.
Met het Amersfoort Onderneemt Duurzaam-vignet maken bedrijven op hun naambordje, winkelruit, briefpapier en internet duidelijk dat ze bezig zijn met duurzaamheid. Amersfoort Onderneemt Duurzaam helpt daarnaast ondernemers met hun pogingen om duurzamer te worden. Dit gebeurt met advies, doorverwijzingen en het koppelen van initiatieven en ondernemers aan elkaar.

De stichting Amersfoort Onderneemt Duurzaam is een initiatief van ondernemers, ondernemingen en gemeente.

Bron: DeStadAmersfoort

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven