Vierde Blokweermarkt op 10 juni

Op zondag 10 juni organiseert MAK Blokweer voor de vierde keer de Blokweermarkt: de markt voor biologische en duurzame (streek)producten. Een jaarlijks terugkerend evenement dat zo'n 1500 bezoekers trekt. Consumenten en geïnteresseerden kunnen kennis maken met biologische producten en meer te weten komen over biologische manieren van produceren en verbouwen van voedsel.

Bezoekers aan de Blokweermarkt staat een gezellige, sfeervolle markt te wachten, waar enthousiaste mensen hun producten promoten. Een échte proeftuin waar consumenten kennis kunnen maken met noviteiten en kwaliteiten die elders niet onder één 'dak' te vinden zijn. Er is volop gelegenheid je voor te laten lichten over waarom biologische producten zoveel verstandiger en gezonder zijn. De standhouders zijn experts in hun vakgebied, dus het publiek kan met alle vragen over de producten bij hen terecht.

Programma en deelnemers bekend

Zeker 35 regionale standhouders nemen deel aan deze editie van de Blokweermarkt met een keur aan producten. Biologische telers presenteren zich met (h)eerlijke producten zoals groenten en fruit, kruiden, kaas en vlees. Andere standhouders doen dit met (spelt)brood, meel en gebak. Yarrah presenteert haar biologische honden- en kattenvoer op de markt. Maar ook homeopathie en kruidengeneeskunde zullen zijn vertegenwoordigd op de Blokweermarkt.

Daarnaast kunnen de bezoekers de tentoonstelling over het West-Friese landschap bekijken en kennis maken met verschillende Zeldzame Huisdierrassen op de Kijkboerderij. Uiteraard kan er een hapje en drankje genuttigd worden in Maks' café, náást alle proeverijen bij de stands.

Ook voor kinderen

Natuurlijk zijn de kinderen, groot en klein, niet vergeten. Terwijl ouders proeven van producten, hun duurzame boodschappenmand vullen of informatie inwinnen, kunnen kinderen zich laten schminken of kennismaken met de dieren op de kijkboerderij. Ook is de Natuurspeeltuin het Boezelbos in Natuurpark Blokweer absoluut een avontuurlijk bezoek waard.

Tijd: 11:00 tot 17:00 uur bij MAK Blokweer
Kloosterhout 1 in Blokker
Gratis toegang
Honden niet toegestaan
voor meer informatie over doelstelling en activiteiten:
0229 266344
informatie@mak-blokweer.nl
www.mak-blokweer.nl

Bron: Hoorngids

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven