VS: Bio-voedingsmiddelenindustrie creëert meer dan 500.000 banen

Met de bio-voedselproductie in de VS worden duizenden meer banen gecreëerd dan wanneer het dit voedsel volgens de conventionele landbouwmethoden zou worden geproduceerd. Dit blijkt uit een nieuwe economische studie die door de Organic Trade Association uitgevoerd is. Uit het rapport '2010 impacts of the U.S. Organic Foods Industry on the U.S. Economy' blijkt dat de biologische voedingsindustrie in 2010 vijfhonderdduizend banen genereerde.

"Dit rapport geeft een sterk signaal dat wat goed is voor het milieu en voor de economie elkaar niet uit hoeft te sluiten", zegt senator Sam Farr. "De industrie die biologisch voedsel verwerkt schept banen, stimuleert onze economie en voorziet in producten waarnaar de consumentenvraag duidelijk stijgende is. Dit rapport is weer een bewijs waarom ondersteuning van de biologische werkwijze een logische zet is."

Het rapport toont aan dat het gebruik van biologisch geproduceerde ingrediënten resulteerde in de creatie van 21 procent meer banen dan in een voedingsindustrie die uitsluitend gebaseerd is op gangbare ingrediënten. Dit wordt verklaard door de grotere arbeidsintensiteit op biologische bedrijven, een kleinere bedrijfsomvang en de afhankelijkheid van kleinere verkooppunten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven