Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Puinstortplaats lijkt Zwitserse bio-boer te verdringen

In Luzern wil men de stortplaats op 'Littauerberg' vergroten. Er is de nodige weerstand tegen dat plan, zo meldt Blick.ch. Biologische boer Hans Wey en zijn familie zouden plaats moeten maken. De uitbreiding is nodig omdat er meer bouw- en sloopafval gestort moet worden.

Roger Duvoisin heeft al een referendum aangekondigd tegen de uitbreiding van de stortplaats. De voormalige schoolvriend van Hans Wey vreest een verdere verstoring van het recreatiegebied op Littauerberg. "Bij droog weer in de zomer zal alles verstoffen." Hij heeft ook diverse milieugroepen aangeschreven en politieke partijen.



40 voetbalvelden

Momenteel zijn er twee stortplaatsen van in totaal 28,7 hectare groot. Dit komt overeen met ongeveer 40 voetbalvelden. De geplande uitbreiding omvat een gebied van in totaal 35,2 hectare. Waarom wil de stad nu precies op deze plek uitbreiden? "Het is niet mogelijk om nieuwe stortplaatsen te ontwikkelen. Uitbreiding van bestaande stortplaatsen heeft daarom de voorkeur", licht Deborah Höltschi toe. Zij is projectleider regionale ontwikkeling. Ook zegt ze dat de uitbreiding van de stortplaats in verschillende fasen uitgevoerd zal worden.

Bron: Blick.ch
Publicatiedatum: