"Meesten vooral geïnteresseerd in concept"

Adopteer een kerstboom: al meer dan 2.000 adopties

Tholen - Adopteer een kerstboom wordt steeds breder bekend. De consument adopteert een boom en kan deze na de feestdagen weer terugbrengen. Dan gaat hij opnieuw in de grond. Erwin Kooijman, van Randijk Bamboe en Hoveniers in Leusden, kan vertellen dat de meeste uitgiftepunten al uitverkocht zijn. "Dit komt neer op tussen de 2.000 en 2.500 geadopteerde biologische kerstbomen. Dat is ietsjes meer dan het afgelopen jaar."


De bomen bij Schout Plantenkwekerij in Waalre

Erwin geeft aan dat er volop geïnvesteerd wordt in de aanplant van nieuwe bomen. Het aanbod zal in de toekomst dus zeker gaan groeien. "Een biologische kippenboer in De Glind heeft een deel van zijn terrein beschikbaar gesteld, daar hebben we al veel nieuwe bomen aangeplant." De meeste bomen gaan volgens hem maximaal vier/vijf jaar mee. "Er zijn een handjevol mensen die nu al drie/vier jaar dezelfde boom meenemen."
 
De Adopteer een kerstboom-actie is zeven jaar geleden in het leven geroepen. Steeds meer kwekers doen mee. Ook dit jaar zijn er een aantal uitgiftepunten bijgekomen. Zo doet 'n Groene Kans in Groenekan voor het eerst mee met de actie. Hetzelfde geldt voor Stichting Groenstad in Alpen aan de Rijn en Bezoekerscentrum Sonsbeek in Arnhem.
 


De consumenten die de bomen adopteren, zijn grappig genoeg bij lange na niet allemaal bio-consument. "De meesten zijn vooral geïnteresseerd in het adoptieconcept. Dat is ook wel het leukste aan deze werkwijze. Via een omweg informeren we mensen over biologische producten en biologisch gekweekt groen. Dat is toch vrij uniek." Hij vertelt dat dit op zijn kwekerij ook merkbaar is. Het merendeel van de klanten komt zeker niet speciaal omdat de bomen biologisch gekweekt zijn.
 
Voor meer informatie:
 
Erwin Kooijman
Randijk Bamboe en Hoveniers
Laapeerseweg 1A
3831 SB Leusden
033 4320501
info@adopteereenkerstboom.nl
www.adopteereenkerstboom.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.