Wordt waarschijnlijk bio-theehuis met moestuin

Dierenweide Cronesteyn wordt toch gesloten

De dierenweide bij bezoekerscentrum Reigersbos in polderpark Cronesteyn gaat toch dicht. Dit ondanks dat de gemeenteraad een bezuiniging erop recent ongedaan maakte. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De andere dierenweides die zouden sluiten, blijven wel open.

Van de zomer ontstond in de stad en de lokale politiek ophef over het plan van milieuwethouder Frank de Wit (D66) om de Leidse natuur- en milieueducatie volledig op de schop te gooien om jaarlijks 240.000 euro te besparen. De gemeenteraad vond een ton per jaar om er wat tegen te doen.

De dierenweide bij bezoekerscentrum Reigersbos is echter niet meer te redden, zo blijkt uit het besluit van het stadsbestuur. De gesprekken met potentiële huurders voor het bezoekerscentrum - dat dan een biologisch theehuis met moestuin wordt - zijn te vergevorderd.

Ook het plan om het Koetshuis in de Leidse Hout af te stoten en te gaan verhuren, gaat gewoon door. Het geld dat de gemeenteraad vond, is wel genoeg om de hertenkamp in de Leidse Hout te redden. Ook de volière in het Plantsoen kan nu alsnog open blijven.

Bron: Leidsch Dagblad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.