Gebruikt veel bio-katoen

Denimproducent Orta Anadolu verschuift focus naar India

Het Turkse bedrijf Orta Anadolu is wereldwijd een gerenommeerde naam in de denimstoffen. Het plan is om nog vóór het einde van dit jaar de Indiase markt te betreden. Er wordt een basis in Bangalore opgezet. "India is interessant omdat het een enorme bevolking heeft. Zelfs het premium segment heeft een enorm volume. In tegenstelling tot de Italiaanse mode, is de Indiase mode zeer kleurrijk en trend", licht Baruk Baykaldi deze nieuwe stap toe. Hij benadrukt ook dat de focus niet langer op Europa ligt, omdat de verkopen daar dalen.

In de denimcategorie staat Orta bekend als een vintage stoffenproducten. Het is ook één van de eerste merken die biologisch katoen gebruikten in hun denimstoffenproductie, zonder dat de productie van de stof duurder werd. "We hebben vijf procent biologisch katoen in al onze stoffen verwerkt, ook hebben we een 100 procent biologische denimstof. Je kunt niet zomaar iets duurzaams en bologisch maken. Belangrijk is om er een verhaal omheen te creëren en de klant te informeren. Anders loop je de kans dat de klant bij het zien van het prijskaartje het product weer terug legt."
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.