Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoeker en viroloog Wim van der Poel:

"Virus niet gevaarlijk voor mensen"

Het Schmallenberg-virus heeft ertoe geleid dat op diverse schapenbedrijven misvormde lammetjes geboren zijn. Volgens Wim van der Poel, onderzoeker en viroloog van het Centraal Veterinair Instituut van Wageningen Universiteit en Research gaat het in ieder geval om een nieuw, onbekend virus. Hij vertelt hier meer over op BNR Duurzaam.

"We hebben dit in Europa nog nooit gezien. En nergens is een identiek virus voorgekomen, voor zover wij weten. Er zijn wel een aantal vergelijkbare virussen aangetroffen in Afrika en Aziƫ, maar we weten niet waar deze variant vandaan kan komen."

'Geen gevaar voor mensen'

Van der Poel zegt dat er geen gevaar is dat het virus overslaat naar mensen, omdat dat bij die vergelijkbare varianten ook niet is gebeurd. Strenge hygiƫnemaatregelen zijn dus niet nodig.

"Het grootste probleem met dit virus is de aandoeningen bij dieren, dat maakt het zo ernstig. We zijn bezig met het maken van een vaccin, maar dat is een lang traject, dat duurt eerder jaren dan maanden."

Bron: BNR

Publicatiedatum: