Jan Wieringa, eigenaar van Veld & Beek, startte met een biologische melkveehouderij en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld op het gebied van natuurbegrazing. Veld & Beek heeft verschillende terreinen op de Veluwezoom waar zij hun vee laten grazen.
Ruimte en tijd
Na een grondige voorbereiding, waarbij zowel Jan Wieringa als chef-kok Jacco Rozenberg van Bilderberg Hotel Wolfheze hun passie voor hun eigen vak konden delen, zijn de eerste stappen gezet tot samenwerking. "We gebruiken het gehele rund, de voorvoet, de achtervoet, de botten en verwerken het tot steaks, stoofvlees, gehakt, onze bouillons en de basis sauzen. We ontdekken ook heel veel nieuwe manieren om mooie gerechten te maken", aldus chef-kok Jacco Rozenberg. Op de kaart van de Brasserie staan vanaf heden de gerechten met het Wolfhezer Blaarkoprund."Na het zelf houden van een aantal bijenvolken op eigen terrein en de oogst van eigen Wolfhezer Honing is met deze samenwerking een tweede stap gezet op het gebied van het gebruik van lokale en duurzame producten en ingrediƫnten", vertelt Joan Boersma, general manager van Bilderberg Hotel Wolfheze. "Het mooie is dat de Blaarkoppen zorgen voor begrazing van de Wolfhezer Heide, zodat onze bijen daar hun nectar kunnen halen voor de honing."
Bron: Hoog en Laag