Bilderberg Hotel Wolfheze kiest voor vlees van bio-boerderij Veld&Beek

Bilderberg Hotel Wolfheze en de Biologische Boerderij Veld&Beek in Renkum hebben een samenwerkingsverband afgesloten voor de levering van het natuurlijke vlees van de Blaarkoprund; een oud-Hollandse ras dat bekend staat om zijn superieure kwaliteit. Bilderberg Hotel Wolfheze streeft een duurzame bedrijfsvoering na en kiest er voor om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale en duurzame producten.

Jan Wieringa, eigenaar van Veld & Beek, startte met een biologische melkveehouderij en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld op het gebied van natuurbegrazing. Veld & Beek heeft verschillende terreinen op de Veluwezoom waar zij hun vee laten grazen.

Ruimte en tijd

Na een grondige voorbereiding, waarbij zowel Jan Wieringa als chef-kok Jacco Rozenberg van Bilderberg Hotel Wolfheze hun passie voor hun eigen vak konden delen, zijn de eerste stappen gezet tot samenwerking. "We gebruiken het gehele rund, de voorvoet, de achtervoet, de botten en verwerken het tot steaks, stoofvlees, gehakt, onze bouillons en de basis sauzen. We ontdekken ook heel veel nieuwe manieren om mooie gerechten te maken", aldus chef-kok Jacco Rozenberg. Op de kaart van de Brasserie staan vanaf heden de gerechten met het Wolfhezer Blaarkoprund.

"Na het zelf houden van een aantal bijenvolken op eigen terrein en de oogst van eigen Wolfhezer Honing is met deze samenwerking een tweede stap gezet op het gebied van het gebruik van lokale en duurzame producten en ingredi├źnten", vertelt Joan Boersma, general manager van Bilderberg Hotel Wolfheze. "Het mooie is dat de Blaarkoppen zorgen voor begrazing van de Wolfhezer Heide, zodat onze bijen daar hun nectar kunnen halen voor de honing."

Bron: Hoog en Laag

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.