Ze schat dat er tussen de vijftig en zeventig mensen op de demonstratie afgekomen zijn. "Ongeveer de helft was al klant van Estafette Delft. Deze mogen natuurlijk ook verwend worden met een kookdemonstratie." Volgens haar hebben veel mensen die Estafette nog niet kenden ook een kijkje in de winkel genomen. "Ik heb hiermee dus zeker niet alleen mijn eigen bedrijf, maar ook de winkel en biologische groenten gepromoot."
Allereerst heeft Sonja pompoen-linzensoep gemaakt. Op de Indische manier, met wat kerrie en komijn, alsmede kombu (zeewier). "Hiervan heb ik acht liter gemaakt, en dat was allemaal op. De soep viel dus zeker in de smaak."
Als hoofdgerecht heeft Sonja bruine rijst klaargemaakt met gerst. En gecombineerd met schorseneren op z'n Aziatisch. "Deze heb ik live geboend met een groenteborstel en een emmer. Dat hadden de meesten nog nooit gezien." De schorseneren met rodepuntpaprika zijn gesauteerd in water, citroensap en rasp en shoyu.
Ze ging voor een bijzonder toetje, een pastinaakcrème. Deze is gekookt in rijstemelk, vervolgens gepureerd en met witte amandelpasta, koekkruiden en kaneel op smaak gebracht. De haverroom en agavesiroop zorgden voor het romige en zoete gehalte. "Ik wilde mensen laten zien dat je best een toetje kunt maken met groenten. Hier heb ik velen mee verrast."
Er werden tijdens de demonstratie veel vragen over voeding op haar afgevuurd. "Er waren bijvoorbeeld mensen met suikerziekte bij, die wel wat advies konden gebruiken. Ook kenden sommigen de groenten niet. Zij stelden dus wat 'groentetechnische' vragen."
Sei-jin
Sonja werkt op oproepbasis bij Estafette Delft, en runt daarnaast haar eigen bedrijf Sei-jin. Hiermee richt ze zich op gezonde, plantaardige voeding en gezondheid. Ze verzorgt workshops, kookdemonstraties en geeft voedingsadviezen. Ook verzorgt ze catering voor particulieren, groepen en bedrijven. "Als uit de evaluatie blijkt dat de demonstratie een succes is, ga ik dit zeker vaker doen", besluit Sonja.Kijk voor meer informatie over Sei-Jin op de website www.sei-jin.nl.