"Mensen vinden het een leuk verhaal"

Saint Basics – echt schoner ondergoed

Tholen – Cleaner underwair – letterlijk schoner ondergoed - dat is waar Saint Basics voor staat. Dit is een initiatief van Eugène Randag en Peter van Akkeren. Ze gaan met Saint Basics nu echt hun droom achterna. "We zijn echt op de goede weg. Door niet te snel te willen, groeien we."Eugène en Peter wilden samen iets moois neer gaan zetten. "Al snel hadden we bepaald dat drie pijlers daarin essentieel waren: convenience, kwaliteit en duurzaamheid. Daar kwam dit concept uitgerold", licht Eugène toe. Na anderhalf jaar hadden was de eigen productieketen voor de bio-katoenproducten opgezet. En begin 2010 is de webwinkel online gegaan. "Het mooie is dat we echt alle producten zelf laten maken. We zijn dus volledig op de hoogte van het proces", aldus Peter.Saint Basics heeft alle mensen zelf getraind en opgeleid. "Er zit echt commitment. We kennen alle partijen persoonlijk." Eugène geeft aan dat het een hele compacte keten is. "Het gaat alleen om katoenproducenten, de weverij, spinnerij, het vervoer (per boot) en de opslag. Ook voldoen de arbeidsomstandigheden aan alle normen. Het zijn kleinschalige boeren, met soms maar een postzegeltje land."

Vrouwen- en peuterlijn

Tot vorig jaar bestond het Saint Basics-assortiment enkel uit een mannenlijn. Daar zijn vorig jaar ook een vrouwen- en peuterlijn bijgekomen. Dit is een goede stap geweest. "We kregen vaak reacties van vrouwen dat zij de producten zelf ook wel eens wilden proberen, in plaats van alleen de kleding van hun man op te vouwen."
 


De producten van Saint Basics zijn bewust alleen in zwart/wit verkrijgbaar. "De bescheidenheid hiervan past bij het merk. En vrouwen zien mannen ook liever in zwart/wit. Wat mij betreft mogen de vrouwen zelf ook andere, vrolijke lingerie dragen, zolang ze de basics maar bij ons kopen", licht Eugène toe.

Promotieacties

De Saint Basics zijn vooralsnog alleen in de eigen webshop en diverse andere webshops verkrijgbaar (onder meer orangebag.nl, watmooi.nl, capecomfort.nl, boxershort.nl en bijenkorf.nl). Er wordt gezocht naar fysieke verkooppunten.

Saint Basics houdt originele promotieacties. Zo is rond Sinterklaas een flyer met kortingscode uit naam van de 'Saint' uitgedeeld, samen met een zakje wasmiddel van Ecover. En op Lowlands konden bezoekers hun vuile onderbroek inruilen voor een schone van Saint Basics. "Dat was echt een mooi gezicht. Ze moesten hun oude onderbroek zelf nog even op een ouderwets wasbordje wassen."

Enthousiaste reacties doen Eugène en Peter veel goed. "Mensen vinden het een leuk verhaal. Velen komen binnen op het bio-aspect, maar blijven omdat het zo lekker zit."

Peter van Akkeren houdt ook een blog bij op Grensverleggers.nl. Klik hier om de blog te lezen.

Voor meer informatie:

Eugène Randag en Peter van Akkeren
Saint Basics
Nassau Ouwerkerkstraat 3
2596 CC Den Haag
070 3246461
www.saintbasics.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven