Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certificatieschema Barometer Duurzame Slager verlengd

Het huidige certificatieschema Barometer Duurzame Slager is geldig tot 1 januari 2012. Het College van Deskundigen besloot om dit certificatieschema te verlengen tot 1 januari 2013.

Na een jaar praktijkervaring met de Barometer nam het College van Deskundigen het besluit om het schema te optimaliseren door een aantal eisen en keuzemaatregelen te laten vervallen.

Duurzame inkoop en duurzame bedrijfsvoering

Het certificatieschema Barometer Duurzame Slager richt zich op de inkoop van duurzame producten en een duurzame bedrijfsvoering en bestaat uit verplichte basiseisen en keuzemaatregelen. Een slagerij kan uit meerdere opties zelf de keuzemaatregelen selecteren waarbij een minimum aantal punten behaald dient te worden. Afhankelijk van het inkooppercentage duurzaam vlees en het aantal punten dat wordt behaald op de bedrijfsvoering, wordt de slagerij gecertificeerd op het bronzen, zilveren of gouden niveau van de Barometer. Het gouden niveau is gelijk aan Milieukeur.

Bij duurzame inkoop gaat het om vlees dat voldoet aan criteria van dierenwelzijn en dierengezondheid (Milieukeur, Eko en daarmee ook het beter leven kenmerk met drie sterren van de Dierenbescherming en scharrelvlees). Duurzame bedrijfsvoering betreft bijvoorbeeld het energiebeheer van licht en koeling, het scheiden en verwerken van afval, zorgvuldig onderhoud en schoonmaak van koel- en vriescellen en koelmeubelen, inkoop van groene stroom, gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en goed werkgeverschap.

Bron: SMK
Publicatiedatum: