"Semi-verse koekjes met zoveel mogelijk speciale graansoorten"

Freja Food zoekt partner voor afzet in Nederland

Tholen - Freja Food in Heverlee (België) wil meer zijn dan een traditionele bio-koekjesproducent. De semi-verse koekjes worden uitsluitend met biologische ingrediënten gebakken. En het merendeel daarvan is ook nog eens Fairtrade-gecertificeerd. "Wij geven echt de voorkeur aan grondstoffen met beide keurmerken", licht zaakvoerder Roland Dejaeghere toe.

Freja Food legt de lat hoog. De producten worden bijvoorbeeld niet in PVC, maar in recyclebaar polyethyleen verpakt. En er wordt zoveel mogelijk met speciale graansoorten verwerkt. "Deze moeten toegevoegde waarde hebben. Wij gebruiken erg veel speltbloem, ook hebben we 100% haverkoekjes en 100% quinoakoekjes. Deze glutenvrije koekjes hebben een hoog proteïnegehalte en bevatten veel omega-3. Ook bieden wij spelt-hennepkoekjes aan."De koekjes hebben een houdbaarheid van 1 a 2 maanden. "Doordat ze semi-vers zijn, hebben ze veel meer smaak." Het assortiment bestaat verder uit diverse cakes, wafels, rotjes, schuimpjes en speculoos.

De inspanningen van het bedrijf gaan in eigen land niet onopgemerkt voorbij. Zo won Freja Food in 2009 de Bio Award voor meest innovatief bedrijf. En in 2007 werd het bedrijf beloond met de Be Fair Award. "Deze prijs is een beloning voor de brug die wij slaan tussen kleinschalige boeren in het Zuiden en boeren die niet ver van ons vandaan telen. Dit doen wij met het gemeenschappelijke merk MONDOh."Partner in Nederland

Freja Food is volgens Roland marktleider in haar segment in België en Luxemburg. Ook zijn de producten al verkrijgbaar in Duitsland en Frankrijk. "In België verdeelt Biofresh al tien jaar onze producten. We zoeken in ieder land één goede partner voor de afzet. Dit willen we in Nederland ook. Ik ben zeker bereid om hierover in gesprek te gaan!"

Goede doelen

Freja Food steunt ook de organisatie Cunina, die het onderwijs in derdewereldlanden bevordert. "Hiervan zijn we structurele sponsor. Sinds twee jaar steunen wij ook Artsen Zonder Grenzen."

Voor meer informatie:

Roland Dejaeghere
Freja Food
Interleuvenlaan 62
3001 Heverlee
+32 (0)16397820
info@frejafood.be
www.frejafood.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.