
Freja Food legt de lat hoog. De producten worden bijvoorbeeld niet in PVC, maar in recyclebaar polyethyleen verpakt. En er wordt zoveel mogelijk met speciale graansoorten verwerkt. "Deze moeten toegevoegde waarde hebben. Wij gebruiken erg veel speltbloem, ook hebben we 100% haverkoekjes en 100% quinoakoekjes. Deze glutenvrije koekjes hebben een hoog proteïnegehalte en bevatten veel omega-3. Ook bieden wij spelt-hennepkoekjes aan."

De koekjes hebben een houdbaarheid van 1 a 2 maanden. "Doordat ze semi-vers zijn, hebben ze veel meer smaak." Het assortiment bestaat verder uit diverse cakes, wafels, rotjes, schuimpjes en speculoos.
De inspanningen van het bedrijf gaan in eigen land niet onopgemerkt voorbij. Zo won Freja Food in 2009 de Bio Award voor meest innovatief bedrijf. En in 2007 werd het bedrijf beloond met de Be Fair Award. "Deze prijs is een beloning voor de brug die wij slaan tussen kleinschalige boeren in het Zuiden en boeren die niet ver van ons vandaan telen. Dit doen wij met het gemeenschappelijke merk MONDOh."

Partner in Nederland
Freja Food is volgens Roland marktleider in haar segment in België en Luxemburg. Ook zijn de producten al verkrijgbaar in Duitsland en Frankrijk. "In België verdeelt Biofresh al tien jaar onze producten. We zoeken in ieder land één goede partner voor de afzet. Dit willen we in Nederland ook. Ik ben zeker bereid om hierover in gesprek te gaan!"Goede doelen
Freja Food steunt ook de organisatie Cunina, die het onderwijs in derdewereldlanden bevordert. "Hiervan zijn we structurele sponsor. Sinds twee jaar steunen wij ook Artsen Zonder Grenzen."Voor meer informatie:
Roland Dejaeghere
Freja Food
Interleuvenlaan 62
3001 Heverlee
+32 (0)16397820
info@frejafood.be
www.frejafood.be