Diverse taken en mogelijkheden

Leuke maatschappelijke stages te vervullen op BioVak

Op de BioVak kunnen leerlingen een leuke en interessante maatschappelijke stage vervullen. Op de beurs worden ruim 17.000 bezoekers verwacht. Tijdens de BioVak kunnen leerlingen helpen met het begeleiden en organiseren van activiteiten, gastheer of -vrouw zijn, en een foto-/videoreportage maken. Projecten LTO Noord begeleidt de leerlingen.Na het verplicht stellen van een maatschappelijke stage voor middelbare scholieren, afgelopen augustus, is ook de agrarische sector een belangrijke bron voor stageplaatsen geworden. Zo wil ook de BioVak leerlingen een maatschappelijke stageplek bieden. Om meer te weten over het effect van een maatschappelijke stage in de landbouw op een leerling is onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat de kennis van leerlingen over de sector vergroot is en dat de leerlingen een positiever beeld hebben van de landbouw, de ondernemers en het platteland. Een mooi neveneffect van een maatschappelijke stage in de landbouw.

Wat te doen?

Voor leerlingen die het leuk vinden om met mensen te werken of het fijn vinden om te helpen op een grote vakbeurs als gastheer of gastvrouw is de BioVak een ideale plek om de maatschappelijke stage te vervullen. Ook kunnen leerlingen op 18 en 19 januari 2011 de organisatie de helpende hand bieden in het algemeen of bij individuele stands. Tevens kunnen leerlingen helpen met het begeleiden en organiseren van activiteiten of een foto-/videoreportage maken. Voor ieder wat wils.

De organisatie van de BioVak heeft plek voor meer maatschappelijke stagiair(e)s. Leerlingen kunnen kiezen uit verschillende opdrachten. Voor meer informatie: www.ltonoord.nl/maatschappelijkestage of neem contact op met Froukje van der Molen, projectleider bij Projecten LTO Noord, via 088 8887766 of fvdmolen@projectenltonoord.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.