Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlanders runnen Duitse BD-boerderij Weggun

Natuur- én bedrijfsontwikkeling met aanplant lange windhaag

Frank en Marjolein van der Hulst hebben een biologisch-dynamische boerderij ten noorden van Berlijn (www.weggun.de). Zwaartepunt is bijna vier hectare kleinfruit. De verse en verwerkte Demeter-producten worden vooral in Berlijn verkocht. Daarnaast hebben ze vleesschapen. Al het voer voor de vleesschapen wordt door hen zelf verbouwd (grasklaver, haver, luzerne).



Aan de zuidkant van hun bedrijf hebben ze een lange windhaag geplant, deels 1-rijig (hoogstam fruitbomen) en deels 3-rijig. "Door de enorme percelen hier, het buurperceel is ongeveer 200 hectare groot, heeft wind en water vrij spel. De haag houdt water vast en breekt de wind. Dat is voor ons kleinfruit erg belangrijk. Voor ons staat het bedrijf voorop bij dit project. Voor de subsidiegevers was vooral de natuurontwikkeling van doorslaggevend belang", aldus de in 2009 geëmigreerde boer. De haag is 800 meter lang en heeft een breedte van 4 tot 10 meter. De haag is ontworpen in samenspraak met het natuurpark waarbinnen de boerderij ligt. De haag is onder andere gefinancierd met Europese gelden en door een regionale natuurorganisatie.



Voor meer informatie:

Frank van der Hulst
Bauernhof Weggun
Fürstenauer Straße 29
D-17291 Nordwestuckermark OT Weggun
Telefoon/Telefax: 039855-36797
www.weggun.de
Publicatiedatum: