Groene Kerstman serveert 12 sterren op 12-12

De Groene Kerstman van Bio+ serveerde op 12-12 een amusediner van twaalf gangen, dat bereid werd door 12 koks van Green Cook. Het diner werd gewonnen door 12 personen die de beste biologische recepten instuurden tijdens de campagne 'Proef de aandacht'. De actie was een initiatief van Bionext om aandacht te vestigen op het nieuwe Europese bio-keurmerk: een blaadje met 12 sterren.

Tot aan 7 december jongstleden konden consumenten hun beste, lekkerste of meest bijzondere recept met biologische ingrediënten inzenden naar de jury van Proef de aandacht. Van alle inzendingen kregen de 12 beste recepten een 12 gangen amusediner aangeboden, bereid door 12 koks. Het diner vond plaats op 12-12. De prominentie van het getal 12 is niet toevallig. Met de actie wilde Bionext namelijk de aandacht vestigen op het nieuwe Europese Bio- keurmerk dat bestaat uit een blaadje met 12 sterren. Dit inmiddels verplichte Europese keurmerk zal op termijn alle nationale keurmerken vervangen die dezelfde betekenis hebben, zoals het Nederlandse Eko-keurmerk.Groene Kerstman

De Groene Kerstman - ambassadeur van de campagne Groene Kerst van Bio+ - inspireert consumenten om juist met Kerst eens voor een groene, duurzame maaltijd te kiezen. Want verse biologische ingrediënten zijn de basis voor een heel bijzonder diner. De Groene Kerstman van Bio+ was daarom dé aangewezen persoon om de 12 gangen uit te serveren tijdens het 12 sterrendiner op 12-12. De tien creatiefste inzendingen kregen een Bio+ boodschappenpakket van de Groene Kerstman.

Het sterrendiner werd verzorgd door twaalf chef-koks die samenwerken in het Green Cook project. Zij vormden ook de jury voor de ingezonden recepten. De twaalf Green Cooks hebben hun tanden gezet in een probleem dat voor iedereen herkenbaar is, maar toch lastig op te lossen: voedselverspilling. Ook andere duurzaamheidsvraagstukken komen in het project aan bod.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.