"1 euro voor bio-melk gaat integraal naar boer"

Aantal Voedselteams in Gent komt op tien

Voedselteam JNM houdt op 13 december 2011 een startvergadering. Daarmee is het tiende Voedselteam van Gent een feit. In een Voedselteam (vzw) kopen mensen gezamenlijk verse groenten, zuivel, vlees en andere streekproducten aan bij producenten uit de buurt. Wekelijks kunnen de leden van een lokaal team producten naar keuze bestellen via een handige webwinkel en ophalen in een afhaalpunt.

De jongeren van de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) willen graag hun eigen koopgedrag bewust veranderen en lokale boeren ondersteunen. Het pas opgerichte team staat open voor al wie dicht bij hun Bondsecretariaat woont (Kortrijksepoortstraat 192). Dat is nu reeds het hoofdsecretariaat van de jeugdbeweging, en in de benedenruimte wordt een gaatje gemaakt voor de opslagruimte. Op 6 januari kan het kersverse team zijn eerste bestelling afhalen.

Het gaat om een dertigtal kotstudenten en buurtbewoners die van ver of dicht betrokken zijn met de jeugdbeweging. Nina Kerkhove is één van de drijvende krachten achter het team: "Als je naar de supermarkt gaat koop je producten waarvan je vaak niet weet waar ze vandaan komen. Door te bestellen bij Voedselteams weten we wie het product gemaakt heeft, en kunnen we zeker zijn van een goede kwaliteit. We betalen een eerlijke prijs die direct naar de boer gaat, zonder de kost van veel verpakking, transport of tussenhandel. De 1 euro die we betalen voor een liter verse biologische melk gaat integraal naar de boer, dat is nogal een verschil met de prijs die gewone melkveebedrijven vandaag de dag krijgen. Ik moet als student natuurlijk rondkomen met een beperkt budget, maar als je een beetje uitkijkt komen de Voedselteams helemaal niet duur uit, zeker als je nagaat wat voor kwaliteit dat je in de plaats krijgt."

Voor meer informatie: www.voedselteams.be en www.jnm.be.

Bron: Gentblogt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven