Eet geen, minder of biologische vlees

Partij voor de Dieren houdt flyer-actie voor diervriendelijke Kerst

De Partij voor de Dieren houdt op zaterdagmiddag 17 december vanaf 13:00 uur in het centrum van Spijkenisse een flyer-actie voor een diervriendelijke Kerst. De partij hoopt dat mensen hun goede voornemens voor een beter dierenwelzijn en milieu omzetten in daden door tijdens de feestdagen geen, minder of biologisch vlees te eten. Tijdens de gehele decembermaand zijn op de website van de Partij voor de Dieren links te vinden naar vegetarische kerstmenu's.

Met gemiddeld 86 kilo vlees per persoon per jaar, staat Nederland op de zevende plaats op de wereldranglijst voor vleesconsumptie. Volgens het WNF leven Nederlanders met het huidige consumptiepatroon alsof ze over twee aardbollen beschikken. Naast het dierenleed, veroorzaakt de Nederlandse vee-industrie ernstige milieuvervuiling en draagt het bij aan ontbossing en een oneerlijke wereldvoedselverdeling.

"Wij hopen de mensen met Kerst bewust te maken van de verbondenheid tussen huidige en toekomstige generaties, dichtbij en ver weg. Ons consumptiegedrag hier heeft grote gevolgen voor de leefomstandigheden van mensen elders en in de toekomst," aldus Marit de Waard, voorzitter Partij voor de Dieren afdeling Zuid-Holland. "

Bron: VP Info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.