"De overheid doet nu vrijwel niets"

's-Peer Catering: 15 jaar en 'still going strong'

Tholen – 's- Peer Catering vierde in juli haar vijftienjarig bestaan. Ter ere daarvan werd een succesvol benefietdiner georganiseerd voor het Juliana Kinderziekenhuis.

Dit goede doel, waarvoor 4500 euro opgehaald is, was snel gekozen. "Ik heb daar vroeger vrijwilligerswerk gedaan en ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat een ziekenhuis veel niet-medische zaken zelf moet aanschaffen", licht Pètrix Broeksteeg toe. "We financieren er een tienerkamer mee, waar geen doktersjas welkom is. Ze kunnen hun vrienden uitnodigen en even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn."


Aan tafel tijdens het jubileum-benefietdiner. Met vaste klanten en gasten van het Juliana Kinderziekenhuis.

Op de benefietavond kwamen zeventig mensen af. Ook waren er nog veertig die hadden willen komen, maar om de één of andere reden verhinderd waren. "Iemand die niet kon komen, maakte zelfs 250 euro over!" Of er een tweede benefietdiner in zit, weet Pètrix nog niet. "Misschien met een volgend jubileum."

Pètrix geniet van de bijzondere en afwisselende klussen die hij mag doen, de variatie is het leukst. Een diner voor twee of een grootschalige conferentie. Het maakt hem echt niks uit. Al is de laatste op culinair gebied vaak wat minder interessant. "Daarbij is het vooral de uitdaging om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat blijf je houden: de ene keer is de productie een uitdaging, bij de andere opdracht weer culinair. Beide is natuurlijk het leukste. Het is altijd een mooi moment om de gasten tevreden te zien uitbuiken."


Mise en place van het benefietdiner.

Bruiloften zijn ook altijd leuk. "Mensen die met een bruiloft voor mij kiezen, richten hun dag heel bewust in. Dat is goed om te merken. De afgelopen zomer mochten we cateren op een mooi feest dat in een boomgaard in Zoeterwoude gehouden werd. Dat was heel bijzonder, 120 mensen zaten aan een lange tafel te midden van de bomen te eten."

Het mooiste is voor hem om het eten echt in het programma te integreren. "Hapjes aan een thema aanpassen; daar zit onze kracht. Workshops en bedrijfsuitjes zijn ook altijd een uitdaging." Soms komt de cateraar dan zelf naar een kantoor. Dit geeft een extra dimensie. "Ik raad het bedrijven aan om tenminste één keer per jaar iets leuks te organiseren in het kantoor. Zo hebben we bijvoorbeeld al eens eten verzorgd tijdens een relaxdag op een advocatenkantoor."


Hapjes tijdens Kamera Kultura. Met onder andere in walnotenolie gebakken duinvoetjes op radicio.

Drukte

De gevolgen van de crisis zijn ook bij 's Peer Catering merkbaar. "De opdrachten zijn over het algemeen wat soberder aangekleed. Vooral bij de overheid loopt het terug. Wel is het een goede trend dat bedrijven bewustere keuzes maken, wat dat betreft loopt het goed door." Pètrix hoopt in de toekomst weer meer opdrachten vanuit de overheid te krijgen. En hij zou de overheid graag in een nog meer sturende rol willen zien. Zo is het voor hem niet te bevatten dat ziekenhuizen en verzorgingstehuizen patiënten nog geen biologische voeding voorschotelen.

Voor meer informatie:

Pètrix Broeksteeg
's Peer Catering
Waldeck Pyrmontkade 116
2518 JR Den Haag
070 3805916
info@speercatering.nl
www.speercatering.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven