Start Netwerk Extensieve Bedrijfssystemen voor melkveehouders in Drenthe

Op 12 januari 2012 start in Drenthe het Netwerk Extensieve Bedrijfssystemen van de Toekomst. Melkveehouders met een extensief melkveebedrijf krijgen via het netwerk inzicht in de mogelijkheden, beperkingen en kansen van een biologische bedrijfsvoering voor het eigen bedrijf. In zes bijeenkomsten wordt onder professionele begeleiding een bedrijfsontwikkelingsplan op maat opgesteld.

Het Netwerk Extensieve Bedrijfssystemen biedt ondernemers de kans om koers te bepalen voor het eigen bedrijf. Extensief boeren op een manier die past bij de ondernemer en zijn omgeving en die een meerwaarde creëert voor zijn melk. Het netwerk komt zes keer bij elkaar, waarvan de eerste bijeenkomst plaatsvindt op donderdag 12 januari 2012. Tijdens deze bijeenkomst bepalen de ondernemers hun startpunt. In de vier bijeenkomsten die volgen worden keuzes uitgediept aan de hand van de duurzaamheidsthema's Dier, Omgeving, Wereld en Klanten. De ondernemers presenteren hun uiteindelijke plannen tijdens de zesde en tevens laatste bijeenkomst. De precieze invulling van de bijeenkomsten wordt ingevuld in overleg met de deelnemers.

Professionele begeleiding

Het netwerk wordt begeleid door kennismakelaar Marjan van der Giezen van de Melkvee Academie 2.0 en Goaitske Iepema van Projecten LTO Noord en is een vervolg op de succesvolle Boer on Tours die de afgelopen maanden zijn georganiseerd door Projecten LTO Noord in Drenthe. Tijdens deze tours konden geïnteresseerde ondernemers kennismaken met biologische melk- en vleesveebedrijven en biologische groente- en fruitbedrijven.

Melk- en vleesveehouders die willen deelnemen aan het netwerk Extensieve Bedrijfssystemen kunnen zich opgeven bij Goaitske Iepema, 088 8886677.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.