Schuur met bio-kalkoenen afgebrand in Walterboro (VS)

"Ik rende terug naar binnen en heb het geprobeerd. Mijn doel was om alle kippen te redden, maar ik kreeg er maar een handvol de deur uit", zegt Annie Filion. De landbouwer in Walterboro (VS) runt Keegan-Filion Farm, daar worden kalkoenen, kippen en varkens gehouden. Zondag 4 december heeft ze er alles aan gedaan om bijna 100 baby-kalkoenen uit een brandende schuur te redden."Er was al te veel rook en ik hoorde gekraak boven mijn hoofd. Ik wist dus dat ik snel weg moest zijn", vertelt Filion, die erin slaagde om negen kalkoenen te redden. Ze spreekt van een zeer pijnlijk verlies. "Ik kan er niet aan denken, zonder in huilen uit te barsten." Ze verloor ook één van haar meest kostbare bezitten. De schuur werd tachtig jaar geleden door haar grootvader gebouwd.


Brandweerlieden bekijken de resten van de schuur

Volgens de brandweer is ongeveer 70 procent van de schuur in vlammen opgegaan. Ook kwamen de vlammen, als gevolg van de wind, dicht in de buurt van een propaantank. "Een van de eigenaren maakte 's morgens vroeg een ronde om het vee te controleren, toen ze rook uit de schuur zag konen. Ze ontdekte dat er een verwarmingslamp omgevallen was, waardoor het zaagsel in brand is gevlogen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.