Proeverijen in Amsterdam en Brussel

Franse wijnproducenten op tournee in de Benelux

Sopexa Benelux organiseert voor de zevende keer twee grote overzichtsproeverijen genaamd France-Vins op maandag 23 januari in Amsterdam en op dinsdag 24 januari in Brussel. De proeverij in Amsterdam wordt gehouden in Hotel Casa 400 tussen 13:30 en 18:00 uur. De proeverij in Brussel zal in Autoworld plaatsvinden tussen 11:00 en 17:00 uur.

Tijdens deze grote overzichtsproeverijen verwacht Sopexa tussen de 80 en 100 Franse wijnproducenten uit twaalf Franse wijngebieden die bij elkaar ruim 800 verschillende Franse wijnen komen presenteren aan de Nederlandse- en Belgische wijnsector. Er zullen ook producenten van biologische wijnen aanwezig zijn.

De toegang tot deze wijnproeverijen is gratis en de bezoekers kunnen een heuse Tour de France maken door de bekende en minder bekende wijngebieden van Frankrijk. Tijdens het evenement zijn zowel Franse AOC- als niet- AOC-wijnen in de verschillende kleuren te proeven (rood, wit, rosé en mousserende wijnen).

Het evenement biedt importeurs, slijters, inkopers, restaurateurs, journalisten en overige wijnprofessionals de mogelijkheid om in een korte tijd honderden verschillende Franse wijnen te proeven, te netwerken en nieuwe commerciële contacten te leggen.

Op de vernieuwde website www.france-vins.eu kunnen geïnteresseerden informatie voor France-Vins in beide landen vinden en de lijst aangemelde producenten raadplegen. De website is bedoeld voor twee doelgroepen: de Franse wijnproducenten en de Belgische- en Nederlandse wijnprofessionals. Geïnteresseerde professionals worden op zeer korte termijn persoonlijk uitgenodigd maar kunnen zich alvast online inschrijven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven