Biologisch-dynamische kaas wint 'Goud' op de World Cheese Award 2011

E.M. Treur en Zn. BV heeft, samen met de biologisch-dynamische boerderij Loverendale-Ter Linde, vriend en vijand verbaasd. Dit door met Cato Pikant, een biologisch-dynamische kaas, goud te behalen op de World Cheese Award 2011. In de klasse harde boerenkaas werd Cato onderworpen aan een intensieve beproeving door meerdere kaasexperts en beloond voor haar smaak en kwaliteit.
 
De World Cheese Award is een initiatief van de Engelse organisatie The Guild of Fine Food. Deze instantie verbindt retailers en leveranciers in de onafhankelijke voedsel- en drankensector met elkaar. Vanaf 1993 vindt de World Cheese Award jaarlijks plaats, waarbij alleen kaas kan worden ingeschreven. De instantie wordt door consumenten, retailers en inkopers gezien als meest betrouwbaar en onafhankelijk. De World Cheese Award staat bekend als de grootste internationale competitie voor kaasmakers en handelaren wereldwijd. In 2010 streden 2500 kazen afkomstig uit 34 verschillende landen voor een award. De awards zijn een belangrijke graadmeter voor de excellente kwaliteit van kaas en ook de consument is dus verzekerd van topkwaliteit.

Cato is het resultaat van een krachtenbundeling van Treur Kaas en biologisch-dynamische boerderij Loverendale – Ter Linde. "Samen hebben wij een nieuw merk ontwikkeld om ook de klanten van speciaalzaken en de ambulante handel kennis te laten maken met biologisch-dynamsiche kaas", aldus Tim Moerman van Loverendale – Ter Linde. "Op deze manier hopen wij biologisch-dynamische producten toegankelijker te maken voor het brede publiek, en onze klanten hiermee een uniek product in handen te geven."
 
De 'Gold' award voor Cato Pikant is dan ook een garantie naar de consument toe dat deze kaas behoort tot de beste kazen van de wereld. Topkwaliteit. Geen marketingstunt, maar aangetoond door een onafhankelijke jury van kaasexperts.
 

Cato, puur biologisch

Cato is een biologisch-dynamische kaas gemaakt van ongepasteuriseerde koemelk. Op authentieke wijze en met veel liefde, aandacht en kennis van biologisch-dynamisch boeren wordt Cato gemaakt door Loverendale – Ter Linde in Zeeland. Door een gesloten kringloop van processen is de boerderij zelfregulerend. Daarbij worden levensprocessen in de bodem, plant en dier ondersteund en geharmoniseerd waardoor de boer optimaal samenwerkt met de natuur. De kaas is vernoemd naar de oudste koe binnen de kudde, zij geeft met haar 17-jarige leeftijd nog dagelijks verse volle melk. In het bereidingsproces worden geen conserveringsmiddelen en E-nummers gebruikt, maar alleen pure ingrediënten. Naast Cato Pikant bestaan er nog drie andere varianten: Cato Mild, Cato Fenegriek en Cato Basilicum/Knoflook.
 
Voor meer informatie kijk op www.treurkaas.nl en www.loverendale.nl of stuur een e-mail naar info@treurkaas.nl of kaasmakerij@loverendale.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.