Duurzaamheidplein op Nederlandse Landbouwbeurs: 13-16 december

Advies voor agrariërs over energieverbruik en bio-ondernemen

Agrariërs die willen weten hoeveel geld ze kunnen besparen op de energierekening, kunnen zich tijdens de Nederlandse Landbouwbeurs aanmelden bij de stand van de provincie Friesland. Zij kunnen zich hier ook aanmelden om hun bedrijf door te lichten op de mogelijkheden voor biologisch ondernemen.

Energiescan

De provincie geeft 250 euro korting op een energiescan voor Friese agrarische bedrijven. Een energiescan geeft inzicht in het energieverbruik en de energierekening van het bedrijf. Deze actie geldt alleen tijdens de Landbouwbeurs. En voor maximaal 200 geïnteresseerden. Normaal kost een energiescan 500 euro. Tijdens de Landbouwbeurs nog maar 250 euro. Adviseurs Ekwadraat en Tauw voeren de energiescans uit.

Scan voor mogelijkheden biologisch ondernemen

De provincie Friesland geeft ook 350 euro korting op een keukentafelgesprek met Ekopart Kees Water Advies. Agrariërs uit Friesland krijgen antwoord op vragen over mogelijke omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Ook krijgen zij advies op maat over de kansen en mogelijkheden voor het bedrijf. Ook deze actie geldt alleen tijdens de Landbouwbeurs. En voor maximaal 15 Friese bedrijven. Normaal kost een keukentafelgesprek 400 euro, nu 50 euro.

Duurzaamheidplein

De stand van de provincie Friesland is onderdeel van het Duurzaamheidplein. Op dit plein staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Eén platform waar 15 maatschappelijk betrokken bedrijven zich presenteren en kennis overdragen aan bezoekers. Het duurzaamheidplein omvat een vloeroppervlakte van 300 vierkante meter. De provincie heeft 15.000 euro beschikbaar gesteld om het Duurzaamheidplein mogelijk te maken. Dit om de door de provincie financieel gesteunde projecten op het gebied van duurzame landbouw de kans te geven zich te presenteren voor een grote groep in de sector. De provincie wil zo de agrarische ondernemers en de industrie inspireren om meer samen te werken.

Opening

Johannes Kramer, gedeputeerde van Landbouw, opent op dinsdag 13 december om 9:30 uur de Nederlandse Landbouwbeurs. Bezoekers kunnen tot en met 16 december terecht in het WTC Expo in Leeuwarden.

Bron: Provincie Friesland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven