Biologisch Jersey-stierkalf reikt fotoboek 'Met het oog op Amersfoort' uit

Maandag 21 november vond in Regardz De Eenhoorn in Amersfoort de presentatie van de vijfde editie van het fotoboek 'Met het Oog op Amersfoort' plaats. Het fotoboek is een boek voor en door mensen die van Amersfoort houden en brengt een jaar lang Amersfoort in beeld.

Kunstenaar Thijs Trompert reikte het eerste exemplaar uit aan burgemeester Lucas Bolsius. Thijs Trompert is de Amersfoortse kunstenaar die het kunstwerk: "de stier" heeft gemaakt. Thijs reikte het exemplaar uit samen met een biologisch Jersey stierkalf van www.biovleesbestellen.nl. Op de cover van de uitgave van "Met het Oog op Amersfoort" van 2011 is de stier van Thijs te zien.


Links: Uitreiking van het eerste exemplaar aan burgemeester Bolsius van Amersfoort. Rechts: uitgave van 'Met het Oog op Amersfoort' 2011.
 
In de ludieke samenwerking vraagt Jacob Beeker van www.biovleesbestellen.nl aandacht voor het Jersey stierkalf en het initiatief waarbij de kalveren een langer leven krijgen. Jacob Beeker: "Hierbij wordt het hoogwaardige kalfsvlees van biologische boerderij niet weggegooid maar komt het ter beschikking aan de bewuste consument en de betere horeca."

Thijs Trompert zegt er het volgende over: "Als kunstenaar maak ik graag gebruik van materialen die weggegooid worden en maak daar iets duurzaams van; een kunstwerk. De Jersey stierkalveren werden tot voor kort ook weggegooid terwijl het heel mooi en mals vlees is van biologische boerderijen. Die parallel is treffend, vandaar dat ik Jacob Beeker gevraagd heb om een Jersey-stiertje te leveren om daarmee samen het eerste exemplaar van het fotoboek uit te reiken aan de burgemeester. Gelukkig wordt het vlees van de Jersey stieren nu volledig gebruikt en ik kan uit ervaring zeggen: het smaakt erg goed."

Voor meer informatie:

Jacob Beeker
06 52034717
info@biovleesbestellen.nl
www.biovleesbestellen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.