Drie sterren voor biologisch

PvdA wil puntensysteem voor duurzame veehouderij

De PvdA wil geen megastallen meer. Het dierenleed dat deze kwalijke vorm van veehouderij veroorzaakt is onacceptabel, zo vindt de partij. Met een einde aan de megastallen kiest de PvdA voor een innovatieve, duurzame veehouderij in Nederland.

Het is overduidelijk dat megastallen leiden tot onaanvaardbaar dierenleed, dat ze grote gevolgen hebben voor de volksgezondheid en een zware aantasting zijn voor het landschap, aldus de PvdA. Megastallen passen niet in een beschaafd land als Nederland.

Drie sterren voor biologisch gehouden dieren

De PvdA wil dat bestaande megastallen zich zo spoedig mogelijk aanpassen aan nieuwe, strengere normen voor dierenwelzijn, volksgezondheid en milieu, zodat er sprake is van duurzame veehouderij. Dat moet volgens een puntensysteem, zoals er nu al nummers op eieren worden gedrukt. In het geval van vlees worden sterren gebruikt, waarbij drie sterren worden toegekend aan biologisch gehouden dieren. Minder sterren duidt dan op een minder goede behandeling. Zo weet je of het vlees dat je koopt afkomstig is van boeren die hun dieren goed behandelen.

Bron: PvdA

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.