Tony's bio-hazelnoten nu ook 'slaafvrij'

Ook de hazelnoten in de chocoladerepen van Tony's Chocolonely zijn sinds begin december slaafvrij. Televisieprogramma Eén Vandaag legde de problematiek in de Turkse hazelnootindustrie bloot, waarop Tony's Chocolonely direct actie ondernam.

Tony's Chocolonely heeft naar eigen zeggen een 'harde noot moeten kraken' over de misstanden in de Turkse hazelnotenteelt. "We gaan voor een reep zonder slavenhanden, maar fairtrade gecertificeerde noten bestaan helaas (nog) niet."

In de uitzending van Eén Vandaag kwam naar voren dat driekwart van alle hazelnoten die over de hele wereld gegeten worden uit Turkije komt en verwerkt wordt in bijvoorbeeld chocolade-hazelnootpasta en chocoladerepen.

"Volgens de televisie uitzending werken er tienduizenden, heel jonge kinderen elf uur per dag voor één euro per uur op de hazelnootplantages. Daarom zijn we overgestapt naar Nederlandse hazelnoten, afkomstig van twee hazelnoten boerderijen in Zuid Limburg. Gegarandeerd slaafvrij en grotendeels geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen", aldus een woordvoerder van Tony's Chocolonely.

De hazelnoten van Jan Frenken, Tony's Chocolonely's leverancier van inheemse, biologische hazelnoten én die van De Hazelarij zijn vanaf heden in de nieuwe melk hazelnoot repen van Tony's Chocolonely te vinden.

Bron: GoedeWaar.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.