Thema-avond met antwoorden over voeding

"Biologisch eten duurder? Gangbaar juist belachelijk goedkoop"

Hoeveel vitaminen bevatten op glasvezel gekweekte tomaten? Is volkorentarwe wel gezond? En wat is gistextract? Drie vragen over voeding die op 15 december tijdens de tweede thema-avond van de Culturele Werkgroep Wijkgericht Werken zullen worden beantwoord.

Drie gasten laten hun licht schijnen over het complexe thema: voedingscoach Mart Gevers, oud-leraar Land- en Tuinbouwschool Wim de Bruin en Yvon van Reisen, die met biologisch-dynamisch producten op de markt staat. 'Weet wat je eet?', is de rode draad.

"In de oorlog, ik ben van 1935, hadden wij bijna niks, de enorme hoeveelheid benauwt me wel eens", meent vegetariër Wim de Bruin, die zelf zijn groenten en fruit verbouwt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Afwisseling is zijn devies ofwel het naast elkaar planten van groente om uitbreiding van ziektes te voorkomen.

Bioloog Mart Gevers verhuisde met zijn winkel Voedingswaar van de Hannie Schafstraat naar Heemstede. Het begon voor hem allemaal met het importeren van spelt, een oeroud graan. "Een boer opende mijn ogen. Ik geef mijn vaarzen geen tarwe, daar krijgen ze koliek van", vat hij die eerste stap samen. Nu geeft hij zijn klanten zelf voedingsadviezen. Hart- en vaatziektes en diabetes zijn in zijn ogen onnodig en kunnen worden teruggedraaid door een aanpassing in levensstijl en voeding.

De mens wordt wat hij eet, weet ook Yvon van Reisen. Zij helpt mensen graag op weg om voedzamer te eten. "Veel groenten en fruit uit de supermarkt hebben geen buitenlucht en aarde gezien. Biologisch eten duurder? 't Is precies andersom, gangbare producten zijn belachelijk goedkoop. Dat moet ergens ten koste van gaan."

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.