
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- "Maatwerkoplossing hoge WW-premie seizoensarbeid noodzakelijk"
- Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Thema-avond met antwoorden over voeding
"Biologisch eten duurder? Gangbaar juist belachelijk goedkoop"
Drie gasten laten hun licht schijnen over het complexe thema: voedingscoach Mart Gevers, oud-leraar Land- en Tuinbouwschool Wim de Bruin en Yvon van Reisen, die met biologisch-dynamisch producten op de markt staat. 'Weet wat je eet?', is de rode draad.
"In de oorlog, ik ben van 1935, hadden wij bijna niks, de enorme hoeveelheid benauwt me wel eens", meent vegetariër Wim de Bruin, die zelf zijn groenten en fruit verbouwt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Afwisseling is zijn devies ofwel het naast elkaar planten van groente om uitbreiding van ziektes te voorkomen.
Bioloog Mart Gevers verhuisde met zijn winkel Voedingswaar van de Hannie Schafstraat naar Heemstede. Het begon voor hem allemaal met het importeren van spelt, een oeroud graan. "Een boer opende mijn ogen. Ik geef mijn vaarzen geen tarwe, daar krijgen ze koliek van", vat hij die eerste stap samen. Nu geeft hij zijn klanten zelf voedingsadviezen. Hart- en vaatziektes en diabetes zijn in zijn ogen onnodig en kunnen worden teruggedraaid door een aanpassing in levensstijl en voeding.
De mens wordt wat hij eet, weet ook Yvon van Reisen. Zij helpt mensen graag op weg om voedzamer te eten. "Veel groenten en fruit uit de supermarkt hebben geen buitenlucht en aarde gezien. Biologisch eten duurder? 't Is precies andersom, gangbare producten zijn belachelijk goedkoop. Dat moet ergens ten koste van gaan."
Bron: Dichtbij
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 Inspiratie voor verbeteren bodem en biodiversiteit
- 2023-06-09 Op WUR-symposium 'crowdthinken' voor gezonde en duurzame productie van voedsel
- 2023-06-09 Jubileumeditie voor Empack & Packaging Innovations
- 2023-06-09 Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- 2023-06-09 Biocyclische vegan boerderij Zonnegoed opent erf voor publiek
- 2023-06-08 Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
- 2023-06-08 Planten- en warenmarkt bij Het Blauwe Huis in Ruinerwold
- 2023-06-06 Veldbonen en lupine de nieuwe superbonen?
- 2023-06-05 Open dag zorgboerderij De Grote Wiede: zaterdag 17 juni
- 2023-06-05 Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-06-02 Biodyneren blijkt schot in de roos
- 2023-06-02 Redactionele special Organic Produce Summit
- 2023-06-02 Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en veel meer: de BioVelddag komt er aan
- 2023-05-31 Openluchtdiners op Landgoed Bleijendijk: 16, 21, 22 en 23 juli
- 2023-05-30 Landelijke Teeltdag 'Meer melk van eigen bodem': 31 mei in Dronten
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs