Jongere Britten meer geïnteresseerd in bio-voeding

De jonge Brit lijkt bewuster beter dan de generatie boven 35 jaar. De kans is namelijk twee keer zo groot dat Britse consumenten onder de 35 jaar biologische voeding kopen, dan mensen ouder dan 35 jaar. Dit onthult het meest recente IGD ShopperTrack-onderzoek.

In het onderzoek is het koopgedrag van mensen onder de 35 en boven de 35 jaar vergeleken. Zesentwintig procent van de consumenten onder de 35 jaar verwacht in de komende twaalf maanden meer biologisch voedsel te gaan kopen, vergeleken met dertien procent van de mensen van 35 jaar en ouder. En 43 procent van de jongere klanten zegt meer te gaan koken met restjes (tegenover 30 procent van de 35+-groep).

En dertig procent is bereid extra te betalen voor voedsel van hoge kwaliteit (in vergelijking met 16 procent).

"Dit is geweldig nieuws voor de hele voedselketen in het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar groeien mensen op met tv-shows van beroemde chefs als Gordon Ramsay en Jamie Oliver. Zij hebben ook veel meer gereisd en zijn zich meer dan ooit bewust van de uitdagingen die de verandering van het wereldwijde klimaat met zich meebrengt. Ook raken zij geïnspireerd door recepten uit de hele wereld die gewoon op het internet te vinden zijn", Joanne Denney-Finch van IGD.

"Zaak is dus om het winkelend publiek te blijven voorzien van een breed assortiment van goede kwaliteit, en lekker eten uit de hele wereld. Ook is duurzaamheid steeds belangrijker."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.