Jongere Britten meer geïnteresseerd in bio-voeding
In het onderzoek is het koopgedrag van mensen onder de 35 en boven de 35 jaar vergeleken. Zesentwintig procent van de consumenten onder de 35 jaar verwacht in de komende twaalf maanden meer biologisch voedsel te gaan kopen, vergeleken met dertien procent van de mensen van 35 jaar en ouder. En 43 procent van de jongere klanten zegt meer te gaan koken met restjes (tegenover 30 procent van de 35+-groep).
En dertig procent is bereid extra te betalen voor voedsel van hoge kwaliteit (in vergelijking met 16 procent).
"Dit is geweldig nieuws voor de hele voedselketen in het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar groeien mensen op met tv-shows van beroemde chefs als Gordon Ramsay en Jamie Oliver. Zij hebben ook veel meer gereisd en zijn zich meer dan ooit bewust van de uitdagingen die de verandering van het wereldwijde klimaat met zich meebrengt. Ook raken zij geïnspireerd door recepten uit de hele wereld die gewoon op het internet te vinden zijn", Joanne Denney-Finch van IGD.
"Zaak is dus om het winkelend publiek te blijven voorzien van een breed assortiment van goede kwaliteit, en lekker eten uit de hele wereld. Ook is duurzaamheid steeds belangrijker."